4 zomerscholen verwelkomen meer dan 100 kinderen

8
jul
2020

Tijdens de vakantie organiseert de gemeente voor het tweede jaar op rij een zomerschool. Na het succes van vorig jaar zullen dit jaar meer dan 100 kinderen op een speelse en aangename manier voorbereid worden op de start van een nieuw schooljaar.

1ste zomerschool was succes

Vorig jaar werd de eerste Maldegemse zomerschool zeer positief onthaald. Op initiatief van vrijwilligsters Hanne De Baets en Stephanie Bral konden een twintigtal anderstalige kinderen kennis maken met klanken, klankkleur, intonatie van het Nederlands, basiswoordenschat Nederlands, …. Voor de deelnemende kinderen was de zomerschool gratis; het OCMW bekostigde de boekjes, activiteiten,…

 

Sinds begin 2020 brugfiguren tegen kinderarmoede

Sinds begin dit jaar gaan medewerkers van de gemeente langs in alle Maldegemse basisscholen. Als brugfiguren en vertrouwenspersonen willen ze kwetsbare gezinnen sneller de weg doen vinden naar ondersteuning en indien nodig naar hulpverlening.

Tijdens de coronaperiode namen de brugfiguren in overleg met de scholen contact op met deze gezinnen en werd gezorgd voor speelgoedpakketten, computermateriaal, vakantieopvang en huiswerkbegeleiding.

 

4 zomerscholen in 2020

De coronacrisis was ingrijpend voor veel kinderen, ook op vlak van onderwijskansen voor de meest kwetsbaren. Daarom besliste de gemeente Maldegem om in te tekenen op de oproep van Vlaanderen om zomerscholen te organiseren. We vroegen en kregen toelating om vier zomerscholen te organiseren.

In de zomerschool streven we naar een mix van schoolse activiteiten en aangename zomeractiviteiten. We willen de zorgen bij de kinderen wegnemen en hen een aangename leerrijke zomervakantie bezorgen. De brugfiguren contacteerden kwetsbare gezinnen met kinderen. Door een goede samenwerking met de Maldegemse scholen, nemen maar liefst 100 kinderen deel aan de zomerschool van 2020.

Deze editie zal ook financieel ondersteund worden vanuit de Vlaamse overheid. De oproep naar vrijwilligers was een groot succes: studenten kwamen zich aanmelden na een oproep via de hogescholen en zijn geëngageerd om de kinderen deze zomer een toffe en vooral leerrijke vakantie aan te bieden.

 

Contact