AanZet in Maldegem

Iedereen AanZet

In Maldegem leven naar schatting 300 kinderen in armoede … Studeren en zorgeloos deelnemen aan het sociale leven is voor hen niet vanzelfsprekend. Maldegem wil ook deze jongeren alle kansen geven met het financieel adoptiesysteem AanZet.

Maldegem rekent op de steun van inwoners, organisaties en bedrijven om de jongeren in armoede de kans te geven om zich goed te ontwikkelen en te studeren. 

 DOE MEE

 

Wat kan je doen?

Met ‘AanZet’ kan je een jongere financieel ‘adopteren’, met een gift van 300 euro per schooljaar. Dat budget gaat naar schoolkosten en -maaltijden, noodzakelijke kledij en andere essentiële kosten voor de ontwikkeling van kinderen en jong volwassenen.

Wie krijgt de centen?

Jouw bijdrage komt overeen met de meest essentiële kosten voor 1 jongere gedurende een schooljaar. AanZet investeert het waar de noden het hoogst zijn. Door een meisje of jongen te steunen, draag je dus bij aan betere levensomstandigheden voor meerdere kinderen. 

Goed om weten

OCMW Maldegem verbindt er zich toe de middelen exclusief aan te wenden in het kader van tussenkomst in schoolkosten, aankoop van noodzakelijke kledij, warme maaltijden op school en andere opvoedingskosten voor minstens één kind of jongere per gestorte schijf van 300 euro.

Je krijgt voor deze gift(en):

  • een fiscaal attest 
  • jaarlijks een anoniem gemaakt verslag van de besteding van de middelen

Schrijf je in

Wil je als organisatie, bedrijf of betrokken burger één of meer kinderen een financieel duwtje in de rug geven voor schooljaar 2023-2024?

DOE MEE

Wil je weten of je recht hebt op een bijdrage van Aanzet in Maldegem?

Heb je een klein budget en heb je het moeilijk om de schoolrekeningen te betalen? Dan heb je wellicht elk schooljaar recht op een bijdrage tussen de 450 en 950 euro per kind. Contacteer ons via onderstaande contactgegevens.

Gaat jouw kind naar een Maldegemse school? Dan kan je ook contact opnemen met de directie van je school zij kunnen jou in contact brengen met onze brugfiguren die je zullen verder helpen. 

  • Een maatschappelijk werker (of de brugfiguur van je school) zal jouw situatie bekijken en bepalen of je wel/niet recht hebt op een bijdrage.
  • Die bijdrage kan je daarna gebruiken voor het betalen van schoolrekeningen en schoolmateriaal, maar ook voor kinderopvang, huiswerkbegeleiding, vrijetijdsactiviteiten, kledij en schoenen, ... 

Eindrapport 2022 - 2023

Contact