AanZet in Maldegem: steun Maldegemse kinderen in armoede

4
sep
2020

In Maldegem leven naar schatting 300 kinderen in armoede. De coronacrisis toont duidelijker dan ooit de nood aan ondersteuning op vlak van onderwijs en sociale ontwikkeling. Daarom bedacht het schepencollege het project ‘AanZet in Maldegem’. Maldegemnaars geven jongeren in armoede met een financieel duwtje een kans op een betere toekomst. 

Iedereen AanZet

De gemeente lanceert een financieel ‘adoptiesysteem’ voor Maldegemse jongeren in armoede. Met AanZet vragen we de steun van inwoners, bedrijven, verenigingen en serviceclubs om 300 jongeren financieel te ‘adopteren’, met een gift van 300 euro per schooljaar. Zo willen we voor kinderen tot 16 jaar een budget beschikbaar stellen voor schoolkosten en -maaltijden, noodzakelijke kledij en andere essentiële kosten voor de ontwikkeling. 

Oproep

Wil je als organisatie, bedrijf of betrokken burger één of meer kinderen een financieel duwtje in de rug geven voor schooljaar 2020-2021? Schenk meteen je bijdrage via www.AanZetinmaldegem.be.

Omwille van privacy blijft de ‘adoptie’ anoniem, maar je wordt twee keer per jaar op de hoogte gebracht van wat jouw ‘adoptiekind(eren)’ daarvoor gekregen hebben. Als particulier of onderneming ontvang je voor je bijdrage een fiscaal attest.