Adviesraden

Wil je graag mee nadenken over het Maldegem van de toekomst? Heb je wijze en vernieuwende ideeën op vlak van cultuur, jeugd, economie, welzijn of sport? Stel je dan kandidaat om lid te worden van de één van de acht Maldegemse adviesraden.

Wat vooraf ging

Maldegem kende in het verleden negen adviesraden. Deze raden gaven het gemeentebestuur advies op vlak van cultuur, sport, milieu, ontwikkelingssamenwerking, jeugd, senioren, economie… Het afgelopen jaar evalueerden we deze werking en kwamen we tot een vernieuwende en verfrissende adviesstructuur.

Nieuw vanaf dit najaar

schema wijzeraad

Uiteindelijk zijn er nog acht Maldegemse adviesraden die worden onderverdeeld in cultuur, jeugd, welzijn, economie en sport. Deze zijn dan vertegenwoordigd in 1 raad, de Wijzeraad. De Wijzeraad zal het gemeentebestuur adviseren over het te voeren beleid en dit op een wijze en verfrissende manier. Voor haar advies kan de Wijzeraad de adviesraden consulteren, afhankelijk van het onderwerp.  

Stel je kandidaat en word lid van een adviesraad

Wil jij de Wijzeraad en het gemeentebestuur adviseren met jouw kennis ter zake? Wil jij mee nadenken over het Maldegem van de toekomst? Ben je een vertegenwoordiger van een vereniging, organisatie, instelling of onderneming? Ben je een deskundige of geïnteresseerde en wil je je graag inzetten voor een van de Maldegemse adviesraden? Raadpleeg dan onderstaande pagina's met info over elke adviesraad en kom te weten bij welke adviesraad jij het best past.

Stel je kandidaat via deze knop voor 31 juli 2020. We noteren je gegevens en nemen contact met je op.

Niet gevonden wat je zocht?

Gebruik de zoekbalk of maak een afspraak via het online formulier:

Ik wil een medewerker spreken