Bestellen is betalen

Bij de start van de opvang maken we afspraken over het aantal dagen opvang dat je nodig hebt. Die leggen we vast in de schriftelijke overeenkomst met een opvangplan. Als ouder betaal je voor de dagen die je reserveerde in het opvangplan en voor eventuele extra overeengekomen dagen.

Jaarlijks heb je recht op een aantal afwezigheidsdagen. Je kan zo’n dag gebruiken wanneer jouw kind afwezig is op een dag die gereserveerd werd, ongeacht de reden. Voor deze dagen moet je niet betalen.
Eenmaal die afwezigheidsdagen opgebruikt zijn, gaat het om ongerechtvaardigde afwezigheidsdagen. Hiervoor moet je wel betalen. Het tarief hiervoor is de dagprijs met een minimum van € 5.

Brengen & halen

Binnen de afgesproken dag- en uurregeling mag je kind op elk moment gebracht of afgehaald worden. Om de rust van de peuters niet te verstoren, vragen we om je peuter bij voorkeur niet af te halen tijdens het middagdutje van 12.30 tot 14.00 uur.

We maken duidelijke afspraken in verband met de personen aan wie het kind bij afhaling mag worden toevertrouwd en de regeling voor als iemand anders het kind komt afhalen.

Voeding

Afhankelijk van het tijdstip en de duur van de aanwezigheid krijgt het kind de nodige maaltijden op de gepaste tijdstippen (tussendoortje in de voormiddag, middagmaal en vieruurtje). De maaltijden worden geleverd door een traiteur en zijn aangepast aan de leeftijd. Baby’s krijgen flesvoeding volgens hun individuele schema zoals ze dat thuis gewoon zijn. We houden in de mate van het mogelijke rekening met specifieke wensen.

Verzorging

Tijdens de dag krijgen de kinderen alle nodige verzorging. Handdoeken, washandjes en slabbetjes zijn ter beschikking in de kinderopvanglocatie.

Individuele verzorgingsproducten (zalf, bodylotion, zonnecrème, fysiologisch water) en persoonlijke zaken (reservekledij, thermometer, haarborstel, fopspeen, knuffel/doek, slaapzak, zonnebescherming in de zomer, pantoffeltjes in de winter ...) breng je zelf mee. Elk kind heeft een eigen kastje om persoonlijke spullen in op te bergen. Gelieve alle spullen te naamtekenen.

De kinderopvang houdt in de mate van het mogelijke rekening met individuele afwijkingen tegenover de algemene principes van de verzorging.

Slapen

Kinderopvang Ukkie-Pukkie volgt de richtlijnen van Kind en Gezin voor veilig slapen. We leggen kinderen altijd op hun rug te slapen. Voor het slapen breng je een fopspeen zonder lint of ketting mee, een goed passende slaapzak en eventueel een doekje (geen knuffel) die genaamtekend in de kinderopvang worden achtergelaten.

Ziekte

Is je kind ziek? Dan kan je kind niet in de opvang terecht. Zoek best vooraf een oplossing voor als je kind onverwacht ziek wordt. Een ziek kind heeft namelijk extra zorgen nodig die het niet kan krijgen in de opvang. Bovendien kunnen ook andere kinderen dan ziek worden.

Als je kind ziek wordt tijdens zijn verblijf in de opvang, dan belt de verantwoordelijke of een van de begeleid(st)ers je op. Samen maken jullie dan afspraken over de zorg van je kind.

Medicatie

In principe dienen we geen medicatie toe in de kinderopvang. Vraag aan je arts om medicatie voor te schrijven die je zelf ‘s ochtends en ’s avonds kan toedienen. De opvang geeft enkel medicatie als het echt nodig is en als het haalbaar is binnen de werking. Dit kan enkel op voorschrift van een arts of apotheker.

Meer informatie vind je in het huishoudelijk reglement onderaan de pagina.

Contact