Amnesty's schrijfmarathon in Maldegem

6
dec
2017

Schrijf mee voor mensen in nood

Na de zeer succesvolle schrijfmarathon afgelopen jaar, werkt de Noord-Zuiddienst ook dit jaar opnieuw mee aan de schrijfmarathon-actie van Amnesty International. Van 4 t.e.m. 29 december kan je zowel in het gemeentehuis als in de hoofdbibliotheek brieven en solidariteitskaartjes schrijven voor mensen van wie de mensenrechten ernstig worden geschonden. Wie geen tijd heeft om langs te komen, kan via de website van Amnesty International ook online brieven ondertekenen.

Vorig jaar werden meer dan duizend brieven geschreven in Maldegem. Onze gemeente was daarmee één van de koplopers onder de gemeenten. Het gemeentebestuur hoopt ook dit jaar op zoveel medewerking te mogen rekenen.

Brieven schrijven werkt

Één op de vier schrijfacties heeft resultaat: iemand die onterecht opgesloten zit, wordt vrijgelaten; een terdoodveroordeelde krijgt gratie; gevangenen krijgen een humaner behandeling, folterpraktijken worden onderzocht,.. Een lawine aan brieven maakt ook indruk en dwingt wetshandhavers mensen eerlijker te behandelen. En hoe meer groetenkaarten, hoe groter de steun voor de mensen voor wie we schrijven. Dat is onvoorstelbaar belangrijk.

Contact