Foto2019

Belevingsweek doet al proeven van de Parkcross

20
jan
2022

Dit jaar gaat de Parkcross in Maldegem door op zaterdag 5 februari maar ook in de week voorafgaand aan de Parkcross valt er heel wat te beleven op en rond het parcours!

Op donderdag 27 en vrijdag 28 januari organiseren we traditiegetrouw de Kidsparkcross in samenwerking met de Maldegemse scholen en de Vlaamse Wielerschool. De leerlingen van het 3de, 4de en 5de leerjaar kunnen het echte Parkcrossparcours in het Sint-Annapark verkennen, een fietsestafette rijden en krijgen uitleg over het gebruik van een crossfiets.

Op zaterdag 29 januari organiseert Cycling Vlaanderen een extra provinciale veldrittraining in het Sint-Annapark. Met deze training willen we jongens en meisjes de kans geven om op het parcours van de Parkcross te rijden. Renners en rensters uit alle categorieën zijn welkom. De training start om 13.30 uur en duurt maximum 2,5 uur. Inschrijven vooraf is verplicht en mogelijk via www.maldegem.be/veldrittraining.

Op zondag 30 januari organiseert de Vlaamse Wielerschool tussen 10.00 en 12.00 uur een open initiatie voor alle leeftijden op en rond het parcours. Vooraf inschrijven is niet nodig. Zorg wel dat je over een cyclocrossfiets of moutainbikefiets en valhelm beschikt. Je kan je die dag aanmelden ter hoogte van de Piramide in het Sint-Annapark.

We sluiten onze belevingsweek af op woensdag 2 februari met een Minicross voor de allerkleinsten tot kinderen van het 3de leerjaar. Per leeftijdscategorie organiseren we op het parcours wedstrijdjes met (loop-)fietsen: om 14.00 uur (geboortejaar 2013), om 14.10 uur (geboortejaar 2014), om 14.20 uur (geboortejaar 2015), om 14.30 uur (geboortejaar 2016), om 14.40 uur (geboortejaar 2017), om 14.50 uur (geboortejaar 2018) en tenslotte om 15.00 uur (geboortejaar 2019). Naargelang de leeftijd wordt het parcours en de afstand aangepast.

Jonge creatievelingen kunnen zich die namiddag ook naar hartenlust uitleven en hun fiets pimpen onder begeleiding van speeltheater Kip van Troje. Wie honger en/of dorst heeft, kan terecht aan het drank- of oliebollenkraam langs het parcours.  Inschrijven is niet nodig maar breng wel je eigen fiets en helm mee. Je kan je aanmelden ter hoogte van de Piramide in het Sint-Annapark.

 

We houden rekening met de coronamaatregelen die op het moment van de activiteit door de overheid worden opgelegd. 

Contact