Bezoek en wafelbak voor 80-jarige Maldegemnaars

22
nov
2022

Elke Maldegemnaar die tachtig jaar wordt, krijgt een bezoekje van een medewerker van het Sociaal Huis. Met dit project willen we onze senioren beter leren kennen en ondersteunen. De 80-jarige krijgt een verjaardagskaart met daarop een datum waarop een medewerker van Sociaal Huis zal langskomen. Dit jaar worden alle 80-jarigen bovendien uitgenodigd voor een gezellige wafelbak op 14 december.

Senioren beter leren kennen…

Met het bezoek van een medewerker van het Sociaal huis, willen we onze senioren beter leren kennen en aan vroegdetectie doen. Dit bezoek is vrijblijvend en kan geannuleerd of verplaatst worden. Dankzij het bezoek kunnnen we eventuele (zorg)noden ontdekken. We luisteren naar de mensen en proberen hen te helpen waar nodig.

…én beter ondersteunen

Heel wat senioren kiezen er voor om zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving te blijven wonen, maar weten niet hoe het Sociaal Huis hen daarbij kan helpen. Daarom geven we hen informatie over poets- en gezinshulp, de verhoogde tegemoetkoming bij de mutualiteit, aanvragen van een parkeerkaart, aanvragen van premies voor het aanpassen van de woning…Daarnaast stellen we ook het aanbod aan activiteiten voor in lokaal dienstencentrum Oud St. Jozef en krijgt de jarige een consumptiebon voor een drankje in het café van het lokaal dienstencentrum (LDC).

Waarom tachtigers?

Tachtig jaar worden is een kantelleeftijd. Vanaf dan hebben de mensen extra zorg nodig. We merken dat de senioren heel blij zijn met een huisbezoek en vaak vragen hebben waarbij we kunnen helpen.

Dit jaar Maldegem mogen 152 Maldegemnaars dit jaar 80 kaarsjes uitblazen.

Wafelbak op woensdag 14 december

Dit jaar vieren we extra feest voor onze tachtigjarigen, want op woensdag 14 december houden we een wafelenbak voor alle Maldegemnaars die dit jaar 80 jaar worden. Alle 80-jarigen ontvangen binnenkort een persoonlijke uitnodiging.

Vragen?

Heb je vragen over dit artikel? Ben je benieuwd naar de dienstverlening voor senioren in Maldegem? Of wil je in contact komen met een medewerker van het Sociaal Huis? Bel naar het gratis nummer 0800 965 24 of maak een afspraak in het Sociaal Huis (Mevrouw Courtmanslaan 92). Wij helpen je graag verder.