Bezoek ons FabLab

DIT NAJAAR VOLGT EEN EVALUATIE VAN DE WERKING VAN HET FABLAB. 

FabLab Maldegem wil een platform en leeromgeving aanbieden aan alle jongeren, creatievelingen, scholen,inwoners van Maldegem en omgeving.

In dit FabLab is het mogelijk concepten of ideeën te realiseren met de aangeboden infrastructuur. Bij de opstart van het FabLab voorziet de bibliotheek op regelmatige basis opleidingen voor alle nieuwe gebruikers. Het gebruik van de toestellen wordt verder ontsloten via workshops en tutorials.

Het FabLab bevindt zich op het gelijkvloers van de Maldegemse bibliotheek, naast de DVD-afdeling. Aanmelden voor gebruik is verplicht.

Openingsuren: de openingsuren van het FabLab lopen gelijk met de openingsuren van de bibliotheek. Ook de sluitings- en feestdagen van het FabLab zijn dezelfde als die van de bibliotheek.  

Kennismaking met het FabLab

Je kan het fablab op twee manieren gebruiken: als vrije gebruiker en als abonneehouder. Om toegang te krijgen tot het fablab moet je in beide gevallen wel eerst een kennismakingsmoment of intakeprocedure doorlopen met één van onze experten.. Tijdens het kennismakingsgesprek peilen we naar je voorkennis en treffen we de nodige technische voorbereidingen (gebruikers worden aangeraden om zoveel mogelijk zelf voor te bereiden):

  • technische aspecten: benodigde computerprogramma's, accounts, overlopen types printbare bestanden.
  • community: overlopen implicaties FabLabcharter.
  • kennis en vaardigheden: indien blijkt dat je geen of weinig basiskennis/ vaardigheden hebt, dan moet je eerst één van de opleidingsmomenten van de bibliotheek doorlopen. Dit betekent dat je het fablab voorlopig niet kan gebruiken.

Onze experten (Nena, Els, Thomas) zijn beschikbaar op afspraak maandagnamiddag en vrijdagnamiddag tijdens de openingsuren van de bibliotheek. Kennismakingen buiten deze uren zijn niet mogelijk.

Eens je de kennismaking (of eventueel de bijhorende opleiding) doorlopen hebt, dan heb je de experts niet meer nodig om het FabLab te gebruiken. Aanmelden aan de balie van de bibliotheek is voldoende. Wil je vlot geholpen worden, dan stuur je best op voorhand een mail met vermelding van het toestel en de materialen die je wenst te gebruiken.

Een kennismaking vastleggen kan via onderstaande gegevens.

Wil je eerst eens kijken hoe het fablab in zijn werk gaat zonder je echt te laten registreren als fablabgebruiker, dan kan je je inschrijven op één van de workshops of infomomenten.

Contact