Bezoekerscentrum Middelburg

Omstreeks 1450 werd Middelburg gesticht door Pieter Bladelin, die er ook zijn kasteel bouwde. Het rijke verleden van deze ooit bruisende stad ligt momenteel grotendeels verborgen.

Enkele archeologische vondsten zijn te bezichtigen in het bezoekerscentrum gelegen aan de Groene Markt 8. Je krijgt er ook een 2D en 3D-visualisatie van hoe het kasteel er ooit uitzag. Aan de hand van kaarten en illustraties kan je er een duik in het verleden van Middelburg nemen.

Ook de kerk is een bezoekje waard. Er hangt een kopie van het schilderij 'De aanbidding van het kind', gemaakt in opdracht van Pieter Bladelin, door Rogier van der Weyden.

Langsheen Middelburg liggen een aantal wandel- en fietsroutes. Voor wie er passeert is het dan ook de stopplaats bij uitstek!

Wil je graag meer weten over de geschiedenis van Middelburg of ben je benieuwd welke activiteiten binnenkort doorgaan? Neem dan zeker ook eens een kijkje op de website 'Middelburg in Vlaanderen'.

Openingsuren Bezoekerscentrum

Het bezoekerscentrum, Groene Markt 8, is open voor de individuele bezoeker van de laatste zondag van april t.e.m. de laatste zondag van september. Groepen vanaf 8 personen kunnen het hele jaar door in het bezoekerscentrum terecht mits reservatie via het UiT-Loket.

Donderdag 13.30 - 17.00 uur (enkel in juli en augustus)
Vrijdag 13.30 - 17.00 uur (enkel in juli en augustus)
Zaterdag 13.30 - 17.00 uur
Zondag 13.30 - 17.00 uur

Contact