Bezoekerscentrum Middelburg

Omstreeks 1450 werd Middelburg gesticht door Pieter Bladelin, die er ook zijn kasteel bouwde. Het rijke verleden van deze ooit bruisende stad ligt momenteel grotendeels verborgen.

Wegens de geplande verkoop van het gebouw waar sinds 2006 het bezoekerscentrum gevestigd was en de definitieve locatie nog niet beschikbaar is, zal het bezoekerscentrum in de zomer van 2018 gehuisvest worden in de Kanunnik Andrieszaal in de Kloosterstraat.

Een 11-tal infopanelen en een twintigtal foto’s van de archeologische vondsten schetsen opnieuw een beeld van de geschiedenis van Middelburg. Aangezien de zaal ook verhuurd wordt aan verenigingen, is het niet mogelijk om de vondsten zelf ten toon te stellen.

Onze vrijwilligers zullen u tijdens de openingsuren graag verwelkomen en u met kennis van zaken vertellen over de boeiende geschiedenis van Middelburg.

Ook de kerk is een bezoekje waard. Er hangt een kopie van het schilderij 'De aanbidding van het kind', gemaakt in opdracht van Pieter Bladelin, door Rogier van der Weyden. De kerk is open tijdens de openingsuren van het bezoekerscentrum.

Langsheen Middelburg liggen een aantal wandel- en fietsroutes. Voor wie er passeert is het dan ook de stopplaats bij uitstek!

Wil je graag meer weten over de geschiedenis van Middelburg of ben je benieuwd welke activiteiten binnenkort doorgaan? Neem dan zeker ook eens een kijkje op de website 'Middelburg in Vlaanderen'.

Openingsuren Bezoekerscentrum

Het bezoekerscentrum, Groene Markt 8, is open voor de individuele bezoeker vanaf de laatste zondag van april tot en met de laatste zondag van september op onderstaande dagen.

Zaterdag 14.00 - 17.00 uur
Zondag 14.00 - 17.00 uur

Contact