151026_bib-1-van-1.jpg

Bib aan huis

Wat is bib aan huis?

Met deze gratis service brengen we de wereld van het boek tot voorbij je voordeur. De bibliotheek wil immers zoveel mogelijk Maldegemnaren in contact brengen met verhalen, films, boeken, tijdschriften, kortom met alles wat de bibliotheek te bieden heeft. Omdat niet iedereen even gemakkelijk de weg naar de bibliotheek vindt, kan je via de bibliotheek boekenpaketten aan huis laten bezorgen.

Hoe werkt het?

Allereerst moet je de bibliotheek op de hoogte brengen dat je van deze service gebruik wenst te maken. Dit kan je doe door bovenstaand meldingsformulier in te vullen, te telefoneren, een e-mail te sturen, of door een kennis of vriend naar de bibliotheek te sturen met je persoons- en adresgegevens.

Hierna gaat de bibliotheek op zoek naar een vrijwilliger (boekenbode) die in je buurt woont. Deze vrijwilliger neemt contact met je op en komt langs voor een kennismaking. Tijdens deze kennismaking peilt hij/zij naar je leesvoorkeuren. Daarna gaat de vrijwilliger aan de slag en stelt hij/zij een pakket voor je samen. Niet lang daarna brengt de vrijwilliger dit pakket naar je toe.

Om boekenpakketten te kunnen krijgen moet je lid zijn van de bibliotheek.

Voor wie is boekendienst aan huis?

Voor mensen uit Groot-Maldegem die om bepaalde redenen (tijdelijk) niet meer naar de bibliotheek kunnen komen. Dit kunnen mensen met een beperking zijn, langdurig zieken, senioren met beperkte mobiliteit, mensen die hun huis niet mogen verlaten.

Bibliotheek zoekt vrijwilligers

Om de boekendienst aan huis te kunnen blijven organiseren is de bibliotheek op zoek naar enthousiaste boekenbodes die voor langdurig zieken, ouderen boekenpakketten willen bezorgen. Interesse? Vul dan het boekendienst-aan-huis-formulier in.

 

 

Contact