MalleMaldegem op tournée_banner2

Bladelinwandeling (12 km)

De Bladelinwandeling is een mooie wandeling door en rond het middeleeuwse stadje Middelburg. Een toeristische parel langs de archeologische site en het natuurgebied. 

Je start de wandeling op het Pieter Bladelinplein en neemt je mee over de verharde en onverharde wegen van het Maldegems Middelburg. Ooit liep Pieter Bladelin zelf over deze paden, al is het waarschijnlijker dat hij het te paard deed. 

Kasteelheer Pieter Bladelin was een belangrijk financieel ambtenaar van de hertogen van Bourgondië in de vijftiende eeuw. In het jaar 1440 kocht hij eigendommen langs de weg van Brugge naar Aardenburg (nu Middelburg). Hij bouwde er een kasteel dat zijn zomerresidentie werd. Na dit kasteel volgde nog een kerk, een klooster en nog veel meer. Dat was destijds het begin van het dorpje Middelburg.


12 km
Startpunt: Pieter Bladelinplein
Deze route is bewegwijzerd met gele bordjes 

Download hier de route via Routeyou

Print hier de route 

Of haal een geprinte route in één van onderstaande locaties:

  • Gemeentehuis
  • Bibliotheek Maldegem
  • Sint-Annazwembad (cafetaria)
  • Sporthal Meos 

Bevestig je deelname

We hopen dat je route veilig verloopt. Als je onderweg een lichamelijk letsel oploopt, ben je verzekerd. Hiervoor moet je op voorhand je naam en de datum van je activiteit aan ons doorgeven. 

Vul het online formulier in via onderstaande knop of kom op voorhand langs in het gemeentehuis om een papieren formulier in te vullen. 

Bevestig hier je deelname

 

Contact