Geschiedenis van Maldegem – deel I

Van de prehistorie tot de Franse RevolutieGeschiedenis van Maldegem - deel I

Zaterdag 12 september 2020 verschijnt Geschiedenis van Maldegem – deel I, een boekuitgave van het gemeentebestuur in samenwerking met lokale heemkundevrijwilligers. Dit eerste deel omvat de geschiedenis van het Ambacht Maldegem van de prehistorie tot aan de Franse Revolutie. Later verschijnt er ook nog een tweede deel, waarin de geschiedenis na de Franse Revolutie tot en met de fusie in 1976 wordt beschreven.

Aan dit eerste deel is vele jaren gewerkt door Hugo Notteboom en medeauteurs Ronny Debbaut en Paul Van de Woestyne. Zij werden hierin bijgestaan door een ervaren redactiegroep. Het boek is geschreven op basis van geheel nieuw archiefonderzoek en enkele gegevens uit eerder verschenen publicaties. Bijzondere aandacht is besteed aan de illustraties, alsook aan het kaartmateriaal, waarvan verschillende zijn getekend door Rudi Longueville. Het uitgebreide namenregister is samengesteld door eindredacteur Freddy Pille.

Het boek telt een 400-tal bladzijden, heeft een harde kaft, is rijk geïllustreerd en in vierkleurendruk. De inhoudstafel kan je hieronder downloaden bij 'Documenten'.

Kostprijs: 40 euro 

Verkooppunten: gemeentehuis, bibliotheek, CC Den Hoogen Pad en lokaal dienstencentrum Oud St. Jozef

Online bestellen

Bestel hier het boek

Bij online bestelling kan je kiezen om het boek per post naar je toe te laten zenden (dit gebeurt na ontvangst van je betaling) of om het boek zelf af te halen in het gemeentehuis.

Contact