Brico Cross Maldegem vormt het sluitstuk van weken cyclocrossplezier

23
jan
2019

Het Sint-Annapark in Maldegem vormt vanaf dit weekend opnieuw het decor voor diverse cyclocrosswedstrijden. Na de wedstrijden van Jong Cycling Project (27/01), de Kidsparkcross met de Maldegemse scholen (28/01 en 29/01) en de recreatieve cyclocross en Belgisch kampioenschap voor hulpdiensten (2/02), vormt de 13de editie van de Brico Cross Parkcross op woensdag 6 februari de apotheose van enkele weken cyclocrossplezier! De Parkcross is ondertussen een vaste waarde op de kalender en staat garant voor een namiddag sportplezier en ontspanning.

Verbeterde aankomstzone

Dankzij jarenlange ervaring en het 3de jaar samenwerking met Brico Cross is de Parkcross uitgegroeid tot één van de grootste sportevenementen in de streek. Toch streeft de organisatie elk jaar opnieuw naar verbeterpunten. Zo worden dit jaar de aankomstzone en het podium verplaatst naar de zijde van de Gidsenlaan en onderging het parcours zelf ook een lichte wijziging. Dit zorgt voor meer veiligheid en meer zichtbaarheid bij renners én publiek.

Toprenners aan de start

Dankzij hoofdsponsor “Ondernemers met een hart voor de cross”, een groep van diverse Maldegemse ondernemers, kan de organisatie ook dit jaar tal van toprenners naar Maldegem halen. Bij de heren bevestigden Wout van Aert, Mathieu van der Poel, David van der Poel, Michaël Vanthourenhout, Dieter Vanthourenhout, Tom Meeusen, Lars van der Haar, Eli Iserbyt, Diether Sweeck, Dario Tielen en Nick Van de Kerckhove reeds hun deelname. Bij de dames verschijnen alvast  Sanne Cant, Annemarie Worst, Alice Arzuffi, Laura Verdonschot, Denise Betsema, Katherine Compton en Ellen Van Loy aan de start.

 

Wedstrijduren

11.00 uur

Masters B & C

12.00 uur

Masters A & amateurs

13.45 uur

Dames  

15.00   uur

U23 + eliterenners

 

Extra verkeersmaatregelen

Met enkele bijkomende verkeersmaatregelen wil de organisatie bezoekers en deelnemers vlotter van en naar het park brengen. De Westeindestraat wordt daarom voor één dag éénrichtingsverkeer, voor het verkeer van het centrum in de richting van de Reesinghelaan. Ook de bussen van De Lijn en Connexxion volgen die dag niet hun gewone ronde. Kom dus tijdig, bij voorkeur met de fiets en parkeer je wagen net buiten het centrum.

Tickets in voorverkoop

Kaarten kosten € 10 in voorverkoop of € 12 aan de kassa. Je kan zowel online via www.parkcrossmaldegem.be of bij de plaatselijke verkooppunten tickets aankopen. Kinderen t.e.m. 12 jaar mogen gratis binnen. Mensen met een beperking en hun begeleider betalen € 5 per persoon, houders van de UITPAS Meetjesland met kansentarief € 2,50.  Met de VIP-formules Parkcrosscafé (€ 75) en Winterbuffet (€ 175) kan je de Brico Cross ook als VIP beleven.