Brooddoosnodig

Doe hier een gift

Maldegem werkt, samen met een aantal Maldegemse scholen aan een project om honger op school tegen te gaan. Brood(doos)nodig is een initiatief van Enchanté vzw. 

Iedere dag met een gevulde en gezonde brooddoos naar school vertrekken is niet voor elk kind vanzelfsprekend. Soms ontbreekt het ouders aan tijd of kennis om een gezonde lunch mee te geven. In andere gevallen zijn er niet voldoende financiële middelen om dit dagelijks te doen. Voldoende voedzame voeding is noodzakelijk om tot leren te kunnen komen.

Deelnemende scholen 

  1. VBS De Parel
  2. VKS De kleuterark
  3. VBS De Ark 1
  4. VBS De Ark 2
  5. VBS De Papaver
  6. Basisschool GO! De Driesprong
  7. VBS De Kleiheuvel

Elke school heeft vrijheid om te kiezen op welke manier ze een voedingsaanbod realiseren. Dit kan gaan van gezonde tussendoortjes, fruit in de klas, ontbijt tot soep of een warme maaltijd. 

Doe een gift! 

Je kan hulp bieden door brooddoosnodig te sponseren. Via de website kan je één of meerdere maaltijden schenken aan een school naar keuze of een schenking doen aan alle deelnemende scholen. Als je alle scholen wenst te sponseren dan zal het bedrag pro rata verrekend worden aan de hand van het aantal leerlingen.

Doe hier een gift

Bedankt! 

Contact