Buddyproject

Bij een buddyproject wordt een ‘Buddy’ (vrijwilliger) één op één verbonden aan een deelnemer. Dit duo maakt tijd om op vaste tijdstippen af te spreken.

Als ‘Buddy’ bied je een luisterend oor. Als ‘Buddy’ kom je dan ook in contact met een sociaal kwetsbare persoon (deelnemer) die nood heeft aan ondersteuning op maat. Het duo krijgt de vrijheid om zelf te beslissen wanneer ze afspreken en wat ze doen (naar de film gaan, wandelen,…).  Het doel van dit project is om het sociaal netwerk van de deelnemers terug op te bouwen of te versterken.

Wat wordt er van mij als 'Buddy' verwacht?

Als 'Buddy' ben je minstens 18 jaar en kan je regelmatig afspreken met jouw deelnemer. Daarnaast heb je vooral een open en respectvolle ingesteldheid. Je bent gemotiveerd en staat open voor een nieuwe vriendschap! Het buddyproject wordt professioneel omkaderd door het OCMW. Als 'Buddy' volg je verschillende intervisiemomenten die we vanuit het project aanbieden.

Hoe gaat het in zijn werk?

Als je buddy of deelnemer wenst te worden dan meld je jou aan via de dienst sociale activering. Een maatschappelijk werker heeft een kennismakingsgesprek met jou om uitleg te geven over de werking, te weten te komen wie jij bent, wanneer jij wilt afspreken en wat jouw interesses zijn. Op basis daarvan gaan we opzoek naar een deelnemer of buddy die bij jou past. We willen een goeie match maken en daarbij is het ons doel om iemand te vinden waarmee jij een langdurige vriendschap wilt opbouwen. Als we iemand gevonden hebben dan volgt er een kennismakingsgesprek waarbij de maatschappelijk werker, buddy en deelnemer aanwezig zijn. Zo kunnen we aanvoelen of het ook echt klikt tussen jullie. Als jullie er beide een goed gevoel over hebben dan is het aan jullie om samen te kijken wanneer jullie graag afspreken en wat jullie samen willen doen. De maatschappelijk werker volgt het duo verder op.

Inschrijven?

Wil je meer informatie of zich inschrijven voor dit project? Contacteer dan de Dienst Integratie via onderstaande contactgegevens of maak een afspraak bij ons!

Maak hier een afspraak

Meld je aan als vrijwilliger

Contact