Buddyproject

Bij een buddyproject wordt een ‘Buddy’ (vrijwilliger) één op één verbonden aan een deelnemer. Dit duo maakt tijd om op vaste tijdstippen af te spreken.

Als ‘Buddy’ bied je een luisterend oor. Als ‘Buddy’ kom je dan ook in contact met een sociaal kwetsbare persoon (deelnemer) die nood heeft aan ondersteuning op maat. Het duo krijgt de vrijheid om zelf te beslissen wanneer ze afspreken en wat ze doen (naar de film gaan, wandelen,…). Tijdens het project werk je als ‘Buddy’ nauw samen met het OCMW. Het doel van dit project is om het sociaal netwerk van de deelnemers terug op te bouwen of te versterken.

Wat wordt er van mij als 'Buddy' verwacht?

Als 'Buddy' ben je minstens 18 jaar en kan je regelmatig afspreken met jouw deelnemer. Daarnaast heb je vooral een open en respectvolle ingesteldheid. Je bent gemotiveerd en staat open voor een nieuwe vriendschap! Het buddyproject wordt professioneel omkaderd door het OCMW. Als 'Buddy' volg je verschillende intervisiemomenten die we vanuit het project aanbieden.

Inschrijven?

Wil je meer informatie of zich inschrijven voor dit project? Contacteer dan de Dienst Integratie via onderstaande contactgegevens of maak een afspraak bij ons!

Maak hier een afspraak

Contact