Een dame laadt haar kaart op aan de budgetmeter.Met een budgetmeter kan je je energieverbruik (van elektriciteit of aardgas) in de gaten houden en je energiekost beperken. Het systeem werkt met een oplaadbare kaart, die het best te vergelijken is met een protonkaart of met een prepaid-kaart. Je kan je elektriciteit- of gasverbruik dus via voorafbetalingen volgen. Je laadt de kaart op voorhand op en dan kan je, nadat je de kaart in de budgetmeter hebt ingebracht, voor het opgeladen bedrag elektriciteit of aardgas verbruiken. 

Voor elke meter heb je een aparte oplaadkaart. De oplaadkaarten van elektriciteit en aardgas hebben een verschillende kleur. De oplaadkaart voor elektriciteit is blauw en de oplaadkaart voor aardgas is geel. 

Enkele voordelen van het systeem:

  • Je beschikt over de volledige gastoevoer/het volle vermogen.
  • Je bespaart op je energiekost want je bent je bewust van je verbruik.
  • Je kunt het resterende krediet altijd van je meter aflezen.
  • Je betaalt geen voorschotten, maar wel het werkelijk verbruikte bedrag. Je komt bijgevolg niet voor verrassingen te staan.

Oplaadterminal OCMW

Indien je thuis over een budgetmeter voor gas of elektriciteit beschikt, kan je je kaart bij ons komen opladen. Als je de kaart niet oplaadt, dan valt de elektriciteits- of gastoevoer automatisch uit. Laad dus zeker je kaart tijdig op. 

Je kan je oplaadkaart 24 uur op 24 uur, 7 dagen op 7 opladen aan het oplaadpunt in het OCMW. Hiervoor kan je terecht aan de oplaadterminal in het inkomsas van het Administratief Centrum van het OCMW, Lazarusbron 1 te 9990 Maldegem. Deze oplaadterminal is onbemand.

Toch hulp nodig bij het opladen?

Als je toch hulp nodig hebt bij het opladen, kan je terecht

  • tijdens de kantooruren: bij het onthaal van administratief centrum;
  • tijdens de avond- en weekendpermanenties van het Sociaal Huis: elke eerste en derde maandag van de maand, van 18.00 uur tot 20.00 uur en elke eerste zaterdag van de maand, van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Contact