Bunkers voorlopig beschermd

6
sep
2017

In het kader van het Onroerenderfgoeddecreet van 12 juli 2013 besliste de Vlaams minister van Onroerend Erfgoed om 11 bunkersites van de Hollandstellung, waaronder drie in Maldegem, voorlopig te beschermen als monument.

De Duitse flankerende bunkers langsheen het Leopoldskanaal, de Duitse bunkers langs het Schipdonkkanaal en de Duitse bunkers van het Stützpunkt Maurits (Leestjesbrug) behoren tot de Hollandstellung, een Duitse bunkerstelling uit WO I, en komen in aanmerking om als monument beschermd te worden. Het gemeentebestuur organiseert van 1 september tot 1 oktober 2017 een openbaar onderzoek. Iedereen heeft de kans om tijdens deze periode opmerkingen of bezwaren kenbaar te maken. Het gemeentebestuur zal deze reacties aan het agentschap Onroerend Erfgoed bezorgen waarna de minister op basis daarvan beslist over een definitieve bescherming.

De beschermingsdossiers zijn van 1 september tot 1 oktober 2017 raadpleegbaar op het Algemeen Secretariaat van het Gemeentebestuur, Marktstraat 7, 9990 Maldegem.

Contact