Coderdojo: programmeren voor kinderen!

Wil je jezelf leren programmeren? Droom je ervan om je creativiteit los te laten in een digitaal project? Lijkt het je leuk om hier in groep aan te werken?

 

Dan is CoderDojo Maldegem helemaal iets voor jou!

Een dojo: wat en voor wie?

Leer alles over websites, games, apps en software en ga er onmiddellijk mee aan de slag. CoderDojo organiseert workshops (doe-het-zelf lessen) voor meisjes en jongens van 7 tot 18 jaar.

Een dojo wordt volledig door vrijwilligers voorbereid en gegeven. Coaches begeleiden de jongeren. Ze leggen uit, doen voor, leren aan en stimuleren de fantasie en de creativiteit.

Voor het seizoen 2019-2020 voorzien we om scratch voor de beginners, mbot, microbit, arduino en lego mindstorms.

Coderdojo gaat door in de Maldegtemse bibliotheek en is volledig gratis.

Meer info kan je vinden op onze website.

Inschrijven voor de volgende sessie kan hier.

Wanneer gaat de volgende dojo door en wat zal er allemaal gegeven worden?

Het nieuwe dojoseizoen start in september. De dojo's zullen doorgaan elke 3de zaterdag van de maand. De eerskomende dojo's gaan door op zaterdag 21 maart . De inschrijvingen worden geopend op 28 november

Wil je meehelpen aan de uitbouw van de Maldegemse dojo?

Ben je ICT'er, ingenieur, electricien, heb je kinderen of gewoon gepassioneerd door alles wat met techniek, programmeren en ICT te maken heeft en wil je ook aan kinderen overbrengen? Dan ben jij de geknipte coderdojocoach. Geef je vandaag nog op door te mailen naar thomas.de.groote@maldegem.be.

 

coderjo

Contact