Coronasteun, extra duwtje in de rug voor wie het nodig heeft

14
sep
2020

De gemeente Maldegem wil met een nieuw coronasteunreglement inwoners, die het echt nodig hebben, een extra duwtje in de rug geven.

Enerzijds kunnen inwoners met een beperkt inkomen, een vereenvoudigde coronasteun van 30 of 50 euro per maand per gezinslid aanvragen.

Anderzijds kunnen inwoners met een beperkt inkomen, die hun inkomen de voorbije maanden zagen dalen als gevolg van de coronacrisis, een uitgebreide coronasteun aanvragen. De uitgebreide coronasteun kan, in functie van de gezinssamenstelling, oplopen tot 200 euro per maand.

Beide tussenkomsten worden enkel toegekend aan inwoners wiens inkomen lager is dan het voor hen geldende referentiebudget.

Zowel de vereenvoudigde als de uitgebreide coronasteun kan je aanvragen via www.maldegem.be/coronasteun, info@maldegem.be of tel. 050 72 72 10.

Wie recht heeft op coronasteun, kan ook terecht in de sociale superette voor een voedselpakket met verse groenten en fruit. De inhoud van de pakketten wordt bovendien uitgebreid met een aantal hygiënische producten om zo de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

De coronasteun is financieel mogelijk dankzij eigen middelen en middelen van de Vlaamse en Federale overheid.

Contact