Covid Safe Ticket

11
aug
2021

Vanaf vrijdag 13 augustus kan je zonder mondmasker en afstandsregels naar sommige professioneel georganiseerde massa-evenementen (meer dan 1.500 bezoekers). Je moet dan wel een zogenoemd Covid Safe Ticket kunnen voorleggen. 

Waarom?

Zowel het Covid Safe Ticket als het al bestaande Europese coronacertificaat hebben hetzelfde doel: bewijzen dat je antistoffen hebt tegen het coronavirus. Dat kan als je: 

  • al zeker 2 weken volledig bent gevaccineerd;
  • recent een negatieve PCR-test hebt afgelegd;
  • de afgelopen zes maanden een coronabesmetting hebt doorgemaakt.

 

Wat is het verschil met het Europese Coronacertificaat?

Het Covid Safe Ticket is enkel geldig in België en is specifiek bedoeld om toegang te krijgen tot evenementen zonder dat je een mondmasker moet dragen en 1,5 meter afstand moet houden. Vanaf 13 augustus kan dat bij evenementen in open lucht vanaf 1 500 mensen. In een tweede fase, vanaf 1 september, zullen ook binnenevenementen met het Covid Safe Ticket mogen werken. 

Organisatoren zijn niet verplicht om met het Covid Safe Ticket te werken. In dat geval blijven mondmaskers en anderhalve meter afstand wél verplicht.

Het Europese coronacertificaat (voluit EU Digital COVID Certificate) dient om te kunnen reizen binnen de Europese Unie.

Hoe kan ik een Covid Safe Ticket aanvragen?

Het Covid Safe Ticket werkt op dezelfde manier als het Europees coronacertificaat. Beide werken met QR-codes die automatisch op je smartphone verschijnen via de CovidSafeBE-app

De QR-codes kunnen ook opgevraagd worden op de websites mijngezondheid.be of mijnburgerprofiel.be of per post aanvragen via  tel. 078 78 78 50. 

 

BELANGRIJK: het Covid Safe Ticket is identiek aan het Europees Coronacertificaat. Indien je reeds beschikt over een geldig certificaat, hoef je dus geen bijkomend document aan te vragen.

 

Vragen?

Heb je vragen over het Covid Safe Ticket of het Coronacertificaat? Raadpleeg dan de website covidsafe.be of bel naar 078 78 78 50.

Bekijk online de informatie van de organisator van het evenement of informeer je via de contactkanalen van de organisator. Je vindt er info indien COVID-certificaten gevraagd worden.