Culturele hotspot en ondergrondse parking komt in het centrum van Maldegem

17
mei
2020

Het Maldegems schepencollege wil absoluut dat het nieuwe cultuurcentrum en een ondergrondse parking in het centrum van Maldegem komt en dat het snel vooruit gaat.

Een vastgoedontwikkelaar stelde een project voor dat aan de voorwaarden voldoet. In dit voorstel komt het cultuurcentrum in het hart van de gemeente grenzend aan de markt, direct rechts achter de toegang tussen de Maricolen en de appartementsgebouwen achter het gemeentehuis.

Het voorstel bevat een theaterzaal met vaste tribune voor 500 personen, aparte zalen en een theatercafé met terras. Ook is er een ondergrondse parking voorzien voor ongeveer 100 plaatsen. Er wordt een publiek-private samenwerking voorgesteld waarbij de vastgoedontwikkelaar 20 appartementen realiseert.

Het nieuwe cultuurcentrum en de ondergrondse parking moeten een boost geven aan de lokale economie, horeca en handelszaken in het centrum van Maldegem. Zo zou meteen, na de jeugdsite in de Katsweg, het tweede en derde grote project van het schepencollege vorm krijgen. Dit laat ook de mogelijkheid om het vierde project van de XII werken van Maldegem te lanceren: de verfraaiing en vergroening van de Maldegemse markt.

Het voorstel wordt onderzocht en andere kandidaten zullen de kans krijgen om een voorstel te doen via marktbevraging. Het Autonoom Gemeentebedrijf, het Maldegems Bedrijf, zeg maar; zal gevraagd worden om dit dossier op zich te nemen.