De Maldegemse Handelskilometer krijgt een make-over

31
jan
2019

De weg van de Handelskilometer wordt niet beheerd door de gemeente Maldegem maar door Agentschap Wegen en Verkeer. Omdat die weg voor de Maldegemnaar  uiterst belangrijk is, is het nieuwe Maldegemse bestuur sinds eind december continu in onderhandeling met Agentschap Wegen en Verkeer over de op til zijnde werken langs deze N9.

Het resultaat van dit overleg mag gezien worden. Er komt een ovonde (ovale rotonde) ter hoogte van het kruispunt met de Sint-Barbarastraat (nabij Delhaize), die een keerbeweging mogelijk zal maken. Ook zal er een keerbeweging mogelijk zijn bij de nieuw aan te leggen aansluiting op het nieuw industrieterrein ter hoogte van tankstation Cuelenaere. Deze beide keerbewegingen zullen de veiligheid van de N9 sterk verbeteren. Deze werken zullen worden uitgevoerd eind 2020 - 2021.

Eerder zal in augustus van dit jaar een noodzakelijke wegdekverbetering uitgevoerd worden. Tussen nu en augustus zal het nieuwe bestuur met Agentschap Wegen en Verkeer overleggen welke verkeersveilige aanpassingen nog extra kunnen uitgevoerd worden tijdens deze werken. Bovendien zal nu al overlegd worden welke extra aanpassingen er wenselijk zijn op langere termijn. Zo hoopt het Maldegems bestuur te komen tot een Handelskilometer die veilig zal zijn, verkeersvlot én gezellig; een N9 die goed is voor de bedrijven, inwoners, passanten en voor elke weggebruiker. Op korte termijn zullen de bedrijven en de inwoners langs de N9 en alle Maldegemnaren geïnformeerd worden en inspraak krijgen over alle ingeplande werken. Let’s work together to make Maldegem better!

Contact