De toekomst van het Sint-Annakasteel

29
dec
2017

Na enkele renovatiewerken opent het Sint-Annakasteel opnieuw de deuren. Het prachtige gebouw is voor het gemeentebestuur en Maldegemse verenigingen dé ideale locatie om een evenement met cultureel karakter te organiseren. Komende week kan je al genieten van tal van activiteiten tijdens Spiegelfeesten Maldegem.

 

Het kasteel van circa 1860 is een opvolger van een 18de-eeuwse landhuis ingeplant op de oude historische site van het hospitaal van Maldegem, opgericht in 1273 en beschermd als monument sinds 2004. De renovatiewerken aan het gebouw gebeurden volgens de richtlijnen van het Agentschap Onroerend Erfgoed.

 

Het gemeentebestuur zal het Sint-Annakasteel gebruiken voor verschillende ceremoniële activiteiten. Binnenkort zullen ook alle Maldegemse verenigingen in het Sint-Annakasteel een evenement kunnen organiseren. Verenigingen die interesse hebben om een plechtigheid, ceremonie, pop-up, zomerbar,… te organiseren kunnen contact opnemen met het UiT-loket.

Komende week kan je in het Sint-Annakasteel al genieten van tal van activiteiten georganiseerd door VHMC en vzw Lapland in samenwerking met het gemeentebestuur. Alle activiteiten vind je op de facebookpagina van ‘Spiegelfeesten Maldegem’. Het gemeentebestuur nodigt graag alle Maldegemse inwoners uit om er dinsdag 2 januari 2018 samen te klinken op het nieuwe jaar!

Contact