Een dorpspunt in Middelburg?

23
jun
2020

De gemeente Maldegem onderzoekt samen met het Regionetwerk Gent of een dorpspunt in Middelburg nodig en wenselijk is. Een dorpspunt is een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en waar allerlei producten en diensten worden aangeboden. Dit kan gaan van brood, verse groenten tot het afhalen van pakjes en het laten herstellen van fietsen. Er kunnen ook allerlei sociale activiteiten plaatsvinden.

Op heden is het aanbod aan diensten en voorzieningen in Middelburg schaars en heel wat ontmoetingsplaatsen zijn er verdwenen. Daarom hoort de gemeente graag of een dorpspunt nodig en wenselijk is, en welke invulling het kan krijgen.

Eind februari werd een bevraging gedaan bij de inwoners van Middelburg. De resultaten zijn intussen verwerkt. De inwoners van Middelburg reageerden massaal en het idee van een dorpspunt wordt enthousiast onthaald. Om de resultaten bekend te maken, worden twee terugkoppelingssessies georganiseerd.

Terugkoppelingssessies

Op donderdag 8 september en donderdag 24 september wordt een terugkoppelingssessie georganiseerd. Beide momenten vinden plaats in de Kanunnik Andrieszaal – Pieter Bladelinplein in Middelburg. Alle inwoners zijn welkom! Een hapje en een drankje worden voorzien. Uiteraard worden ook de veiligheidsvoorschriften met betrekking tot Corona in acht genomen.

  • Sessie 1: dinsdag 8 september 2020 van 19.00 tot 21.30 uur
    Kom te weten hoe de inwoners van Middelburg hebben gereageerd op de bevraging. We denken na welke faciliteiten een dorpspunt in Middelburg nodig heeft. Op het einde van de avond maken we bekend wie de winnaars zijn van de 10 M-bonnen ter waarde van € 25.
  • Sessie 2: donderdag 24 september 2020 van 19.00 tot 21.30 uur
    We geven vorm aan de faciliteiten (wat, hoe, wanneer) en denken na over het functioneren van een dorpspunt in Middelburg.

Alle inwoners zijn welkom! Schrijf je in voor een sessie of als je op de hoogte wil gehouden worden van de resultaten en het verdere verloop.

Schrijf je in!

Contact