Duizendpoten in Maldegemse parken

15
jun
2020

Vanaf deze week kunnen bezoekers en voorbijgangers in het Sint-Annapark verpozen op 50 rode en gele stoeltjes, die verspreid staan doorheen het park. Met de zomervakantie voor de deur en de versoepelde coronamaatregelen, wil de gemeente zo meer mensen laten genieten van de open ruimte en groene long in het centrum van onze gemeente.

De gemeente liet zich inspireren door het park Le jardin du Luxembourg in Parijs en ziet tal van voordelen: bezoekers kunnen kiezen waar en met wie ze willen zitten, in de zon of in de schaduw, alleen of met en anderen en toch voldoende afstand bewaren.

Zullen de stoelen niet gestolen of vernield worden? De metalen stoelen zijn gemerkt met het logo van de gemeente en dragen de typische rode of gele Maldegemse kleur, dus gemakkelijk herkenbaar. Bovendien rekent de gemeente ook op sociale controle in het park.

De gemeente start bij wijze van proefproject met 50 rode en gele stoelen in het Sint-Annapark. Wanneer dit positief onthaald worden, zullen ook stoelen geplaatst worden in de groene en openbare ruimtes in de deelkernen. Zo kunnen 50 stoelen er de komende jaren 250 worden: duizendpoten waarop Maldegemaars en bezoekers even kunnen uitrusten, een praatje slaan met elkaar of gewoon genieten.

 

 

Contact