Festival van de MAKERS – Doe mee!

16
nov
2021

Op zaterdag 25 en zondag 26 juni 2022 organiseren we in Maldegem de tweede editie van het Festival van de MAKERS.

Dit jaarlijks kunstenfestival zet de pracht van amateurkunsten in de kijker en nodigt je uit om zelf kunst te MAKEN en creatief aan de slag te gaan. Ben jij gebeten door kunst? Beschik je over creatief talent en de drang om je kunstzinnig te uiten? Laat jouw talent niet achter gesloten deuren en doe mee! Dit jaar maken staat alles in het teken van het nieuwe thema “REMAKE”.

Deelnemen

Al wie zin heeft om mee te doen, is welkom om zijn kunst te delen met het grote publiek. Je kan alvast deelnemen aan twee gemeentelijke activiteiten: een leuke raamtekenroute in het centrum van Maldegem en de Prijs van de MAKERS. Maar je kan ook zelf een (groeps)activiteit organiseren!

Prijs van de MAKERS

Met deze wedstrijd wil de gemeente Maldegem een platform bieden aan kunstenaars om met hun werk naar buiten te treden. Tot en met 25 april 2022 loopt hiertoe een open call, die moet resulteren in een bijzondere groepstentoonstelling tijdens het festival.

De wedstrijd staat open voor iedereen, vanaf 16 jaar. Deelnemen is gratis. Binnen de wedstrijd mag iedere deelnemer één kunstwerk (een samenhorend paar of reeks wordt gevat in één beeld) indienen. Een professionele jury maakt een selectie van de meest sprekende werken, die dan in een tentoonstelling op verschillende locaties in Maldegem-centrum zal worden getoond van 19 juni tot en met 26 juni 2022. Uit alle geselecteerde werken worden ook een aantal laureaten gekozen, die zo een mooie geldprijs in de wacht kunnen slepen.

Ga naar het aanmeldformulier 

Raamtekenroute

Met deze raamtekenroute willen we kunst tot bij de burgers brengen door het centrum op te fleuren met grote of kleine tekeningen op élk raam in Maldegem-centrum. De raamtekeningen zullen van 18 juni tot en met 2 juli 2022 te bezichtigen zijn.

Hiervoor zijn we nu al op zoek naar creatieve tekenaars en inwoners die hun raam/etalage willen aanbieden! Ben je een beeldend kunstenaar of teken je gewoon graag? Stel je dan zeker kandidaat! Of wil je één of meerdere ramen van jouw woning of handelszaak in Maldegem-centrum ter beschikking stellen, laat het ons zeker weten! 

Stel je vóór 18 april 2022 kandidaat als tekenaar of als raameigenaar en wie weet win je wel een leuke prijs! De winnaars worden tijdens het Festival van de MAKERS bekend gemaakt.

Stel je hier kandidaat als tekenaar 

Stel je hier kandidaat als raameigenaar

Zelf een (groeps)activiteit organiseren

Naast deelname aan bovenstaande activiteiten kan je als kunstenaar of artistieke groep of vereniging ook zelf een activiteit organiseren.

Alles kan en alles mag: een tentoonstelling, een workshop, concert, filmvertoning, dansperformance, theatervoorstelling of een heus massa-spektakel. De enige voorwaarde is dat je activiteit in het teken staat van REMAKE en plaatsvindt in het weekend van 25 en 26 juni 2022

Laat ons hier weten welke (groeps)activiteit je wil organiseren

Infomomenten

Wil je meer weten over MAKERS, kom dan naar één van de infomomenten:

  • Dinsdag 30 november 2021 om 19.30 uur
  • Woensdag 1 december 2021, allebei om 19.30 uur

Locatie: Raadszaal van het Gemeentehuis, Marktstraat 7 - 9990 Maldegem.

Je verneemt er alles over de gemeentelijke activiteiten die op stapel staan en hoe je hieraan kan deelnemen, op welke ondersteuning je kan rekenen als je zelf een (groeps)activiteit wil organiseren en je kan er inspiratie opdoen over het thema.

Contact