Stem Maldegem tot fietsgemeente van 2024

26
mei
2023

Meer en veiliger fietsen, daar gaan we met z’n allen voor. Ook in Maldegem zetten we hierop in. De Vlaamse Stichting Verkeerskunde trekt het fietsseizoen dit jaar op gang met een extra lange fietscampagne. Daarbij komt ook de verkiezing voor de fietsgemeente van 2024.

In Maldegem zetten we in op heel wat fietsvriendelijke initiatieven zoals fietsstraten (bijvoorbeeld in Maldegem-centrum) en zone 30. Maar ook in onze SPAM-projecten (Strategisch Plan Afvalwater Maldegem) besteden we de nodige aandacht aan fietsveiligheid en comfort. Denk maar aan het nieuwe industrieterrein ‘De Campagne’. Onze gemeente heeft ook tal van leuke fietsroutes tussen de uitgestrekte Maldegemse velden te bieden. En voor wie van klimmen houdt hebben we uiteraard de enige echte Poggio van Kleit, beter bekend als De Kampel.

Ook de komende jaren blijven we verder inzetten op fietsveiligheid in onze gemeente.

Maldegem fietsgemeente 2024?

Dit jaar organiseert de Vlaamse Stichting Verkeerskunde en Vlaanderen een verkiezing voor de Fietsgemeente van Vlaanderen. Hierbij loopt er tot 30 juni 2023 een publieke bevraging. Aansluitend bezoekt een onafhankelijk studiebureau de genomineerde steden en gemeenten om er een terreinonderzoek te verrichten. Hierbij wordt de fietsinfrastructuur en het fietsbeleid gescreend. Uit de resultaten van beide onderdelen volgt een top 3 en wordt de titel van Fietsgemeente 2024 uitgereikt.

Tot 30 juni 2023 kunnen alle fietsers, jong en oud, hun mening delen. Laat deze kans niet liggen. Want ook jouw inspanningen mogen gezien worden. En misschien sleept Maldegem de felbegeerde titel zo wel in de wacht?

Breng je stem uit via www.fietsgemeente.be