151005_jeugd.jpg

Grabbelpas

De Vlaamse jeugddiensten organiseren tijdens de schoolvakanties een unieke vorm van jeugdwerk: Grabbelpas. Zo'n 125 jeugddiensten bieden onder een of andere vorm een Grabbelpaswerking aan met tal van activiteiten voor kinderen.

Grabbelpas laat kinderen proeven van een waaier aan activiteiten. Sportieve, culturele, creatieve, ontspannende, spannende, culinaire … noem maar op. Alle kinderen van 4 tot 12 jaar kunnen volgens hun eigen ritme en zin zijn of haar keuzes maken. Ze zijn volledig vrij om al dan niet deel te nemen.

Grabbelpas is... 

 • een aanbod tijdens de zomervakantie, en/of tijdens andere vakantieperiodes.
 • op maat van kinderen van 4 tot 12 jaar. Maar een gemeentebestuur is vrij om hiervan af te wijken.
 • een aanbod van initiaties in diverse hobby’s tot uitstappen, sport- en spelactiviteiten, film- en theatervoorstellingen of zelfs kennismaking met brandweer en politie.

Drie keer per jaar verdelen we een vrijetijdsbrochure aan alle leerlingen in de Maldegemse scholen. Dat gebeurt tijdens het voorjaar voor de krokus- & paasvakantie en wat later voor het zomeraanbod. Tijdens het najaar verdelen we een brochure voor de herfst- & kerstvakantie. In die brochure staat het volledige gemeentelijke aanbod voor kinderen & jongeren maar ook hoe je je kan inschrijven.

Coronavirus

De Grabbelpasactiviteiten in het najaar 2020 kunnen doorgaan mits aangepaste maatregelen:

 • Werken met een bubbel (van max. 50 personen) per week
 • Binnen bubbels is contact mogelijk. Bubbels onder elkaar moeten 1,5 meter afstand houden

Om aan bovenstaande maatregelen te voldoen werken we deze herfstvakantie met:

 • 2 weekbubbels van 4 tot 6 jaar
 • 2 weekbubbels van 7 tot 12 jaar

Meer info omtrent de invulling van de bubbels is te vinden via de webshop van Maldegem.

LET OP: Er zijn enkel Grabbelpasactiviteiten in de herfstvakantie, niet in de kerstvakantie. Ook op 1 november (feestdag) zijn er geen activiteiten.

Inschrijven

Je kan je telkens op verschillende manieren inschrijven:

 • Online
 • UiTloket
 • Jeugddienst
 • Sportdienst
 • Sint-Annazwembad

In de vrijetijdsbrochure staat telkens de exacte info, inschrijvingsdata en -tijdstippen. (In het najaar van 2020 is er uitzonderlijk geen vrijetijdsbrochure. Alle info is te vinden via de webshop van Maldegem.

UiTPAS

UiTPAS Maldegem

UiTPAS Maldegem is een spaar- en voordeelkaart voor zowel sport-, cultuur- als jeugdactiviteiten, voor iedereen! Met je UiTPAS spaar je bij elke deelname aan een vrijetijdsactiviteit punten, en zo dus ook bij een Grabbelpasactiviteit! 

Een deelname aan een Grabbelpasactiviteit = 1 gespaard punt op je UiTPAS!

Dit punt kan je sparen door je UiTPAS mee te nemen naar de Grabbelpasactiviteit en ter plaatse te scannen.
LET OP: Punten worden enkel toegekend op de Grabbelpasactiviteit zelf, niet achteraf. Vergeet je UiTPAS dus niet mee te nemen! 

Meer info over de UiTPAS vind je hier.

UiTPAS met kansentarief

Wie recht heeft op een UiTPAS met kansentarief heeft naast het sparen van punten, ook recht op 80% korting op alle activiteiten aangeduid met het UiTPASlogo. Via www.ocmwmaldegem.be/uitpas-kansentarief ontdek je of je recht hebt op een UiTPAS met kansentarief. Of kom langs in het Sociaal Huis, Mevr. Courtmanslaan 92 voor meer informatie.

LET OP: Mensen met een UiTPAS met kansentarief die willen inschrijven voor activiteiten kunnen dit niet online! Dit kan enkel door vanaf de inschrijfdatum (staat vermeld in de vrijetijdsbrochure) te mailen naar uitpas@maldegem.be of telefonisch op het nummer 050 71 86 28. Hierbij zijn volgende gegevens noodzakelijk:

 • De naam, adres en geboortedatum van je kind
 • De gewenste activiteiten
 • Het nummer op de UiTPAS van je kind

Nadien ontvang je een bevestigingsmail met factuur en inschrijfbewijs.

Contact