Gratis zelftesten voor kwetsbare Maldegemnaren

10
jan
2022

Vanaf 11 januari stelt de gemeente Maldegem gratis zelftesten ter beschikking.

Maldegemnaren in een kwetsbare situatie kunnen via de sociale kruidenier Philemon gratis zelftests verkrijgen. Ze kunnen daarvoor terecht in het Lokaal Dienstencentrum, elke dinsdag van 9.00 tot 12.00 uur, elke donderdag van 13.00 tot 17.00 uur en elke eerste zaterdagvoormiddag van de maand van 9.00 tot 12.00 uur.

Bovendien werkt de gemeente samen met de Maldegemse scholen om zelftests aan te bieden aan kinderen in kwetsbare gezinnen. Die zullen via de scholen worden verdeeld.

Heb je recht op verhoogde tegemoetkoming? Dan kan je voor 1 euro een zelftest aankopen bij de apotheek. Je kan maximum 4 zelftesten per persoon per 14 dagen aankopen aan dit tarief.

Een zelftest kan je uitvoeren bij je thuis en na ongeveer 15 minuten kan je het resultaat aflezen.

Heb je symptomen die op covid kunnen wijzen? Dan laat je best een PCR-test afnemen. Je kan zelf een testcode aanmaken via www.mijncoronatest.be of neem contact op met je huisarts. Een PCR-test is ook gratis.

Denk je dat je in aanmerking komt voor gratis zelftesten of heb je hierover nog vragen? Neem dan contact op met het Sociaal Huis via het nummer 0800 965 24.