Groeipakket

Sinds 1 januari 2019 krijgt elk kind dat in Vlaanderen woont een groeipakket. Het geeft gezinnen maximaal de kans elk kind te laten groeien en zich zo volledig mogelijk te ontplooien. Bovendien biedt het gezinnen ondersteuning bij de kosten van de opvoeding van kinderen. 

In het groeipakket zitten de gezinsbijslagen (vroegere kinderbijslag) en andere financiële tegemoetkomingen op maat van elk kind. FONS, INFINO, MY FAMILY, KIDSLIFE en PARENTIA zijn de vijf uitbetalers van het Groeipakket. Meer info over het groeipakket vind je via de link onderaan deze pagina.

Wekelijkse zitdag op donderdag

Maar wat verandert er allemaal voor jou? Hoe vraag je het groeipakket aan? Hoe kan je berekenen waar je recht op hebt? Bij wie kan je terecht voor al je vragen?

Het Huis van het Kind organiseert elke donderdagvoormiddag een zitdag over het Groeipakket. Elke zitdag is één van de vijf uitbetalingsactoren aanwezig. Indien je bij een andere actor aangesloten bent dan degene die op de zitdag aanwezig is, kan je toch terecht met je vragen.

Sinds 26 oktober 2020 gaat de wekelijkse zitdag niet door wegens de Coronamaatregelen. 

Wanneer: elke donderdagvoormiddag

Tijdstip: van 9.00 tot 12.00 uur (niet in juli en augustus), enkel op afspraak. 

Waar: Huis van het Kind/Sociaal Huis in het lokaal dienstencentrum Oud St. Jozef, Mevr. Courtmanslaan 92, Maldegem

Voor wie: ouders en professionelen met vragen over het Groeipakket

Prijs: gratis, vanaf 3/09/2020 op afspraak. 

Maak hier een afspraak

 

Contact