Hoofdbibliotheek wordt in 2017 na 28 jaar grondig gerenoveerd en verder geautomatiseerd

16
dec
2016

In 2017 is de Maldegemse bibliotheek 28 jaar gehuisvest in het huidige bibliotheekgebouw in de Schouwburgplaats. In die periode werd het gebouw intensief gebruikt en bezocht. Dit heeft zijn sporen nagelaten: de vloeren zijn versleten, de verlichting werkt niet meer naar behoren, er is waterinsijpeling, hitteproblematiek in de zomer. De bibliotheek beantwoordt ook niet meer aan de hedendaagse normen op vlak van isolatie en energie-efficiëntie.

Daarnaast wachten de bibliotheek en haar klanten al enkele jaren op de invoering van een automatisch uitleensysteem(RFID). Met RFID kunnen klanten niet alleen zelfstandig hun boeken uitlenen en inleveren, ze zullen ook buiten de openingsuren hun boeken kunnen binnenbrengen in een speciaal daarvoor voorziene automatische inleverbus.

De renovatiewerken zijn gepland van maart tot augustus 2017. Het bestuur voorziet € 653.137.

Tijdelijke verhuis naar polyvalente zaal
Om deze problemen weg te werken en om automatische uitleen te realiseren, gaan er in het voorjaar van 2017 ingrijpende renovatiewerken van start. Tijdens de renovatiewerken is het voor de bibliotheek niet mogelijk om in het huidige gebouw gehuisvest te blijven. Daarom verhuist zowel de jeugd- als de volwassenenafdeling van de bibliotheek van maart tot augustus 2017 naar de nieuwe polyvalente zaal in de Mevr. Courtmanslaan 82 te Maldegem.

Contact