48 handelszaken slaan handen in elkaar voor gezamenlijke infoborden tijdens werken langs N9

12
aug
2019

 

Vorige week zijn de werken gestart langs de N9 in Maldegem. De werken zullen tot eind december duren en omvatten vernieuwing van het wegdek maar ook van de opritten naar de handelszaken. 48 handelszaken sloegen de handen in elkaar en plaatsten, in samenwerking met de gemeente Maldegem en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), gezamenlijke infoborden.

Geen wirwar aan borden

Tijdens wegenwerken wil iedere handelaar duidelijk maken dat zijn/haar zaak bereikbaar is en dit zorgt traditioneel voor een onoverzichtelijke wirwar aan bordjes, meestal ten koste van de zichtbaarheid van de officiële  (omleidings-)signalisatie.

Een handelaar stelde tijdens het infomoment voor de betrokken Maldegemse ondernemers in juni voor om één infobord per invalsweg te plaatsen waarop alle bereikbare handelszaken met hun eigen logo zouden op vermeld staan. 

Samenwerking handelaars, gemeente en AWV

De gemeente en AWV waren het voorstel onmiddellijk genegen. Na overleg kwamen alle partijen tot het akkoord dat de handelaars zelf zouden instaan voor de kosten van de borden. De dienst lokale economie van de gemeente en de bereikbaarheidsadviseur van AWV zorgden voor ondersteuning bij de praktische uitwerking.

Er werd een oproep gelanceerd bij de handelaars langsheen het traject. Uiteindelijk zegden maar liefst 48 ondernemers toe, wat de deelnameprijs terugbracht tot 150 euro per handelaar. Omdat niet alle handelszaken via hetzelfde omleidingstraject te bereiken zijn, werd de werf opgedeeld in zones A, B en C. Op het grote scherm kan je lezen in welke zone de handelszaak valt die je wilt bereiken. Daarna volg je gewoon de pijltjes met de bewuste letter.

Het eindresultaat is een geslaagde samenwerking tussen onze ondernemers, de gemeente Maldegem en AWV, zowel voor het initiatief van het gezamenlijk lichtbord met de deelnemende handelaars, als het volgen van omleidingstrajecten A, B en C.

 

Contact