Jeugdadviesraad

De Jeugdadviesraad is het Maldegemse adviesorgaan voor alles wat betrekking heeft op jeugd. Bij de Jeugdadviesraad zijn een tiental Maldegemse jeugdverenigingen aangesloten.

Wanneer

Ongeveer maandelijks komen de leden samen op zaterdagavond. Telkens is een andere jeugdvereniging de gastheer.

Het dagelijks bestuur van de Jeugdadviesraad, de Coördinatieraad, komt vooraf samen om de vergaderingen voor te bereiden en de belangrijkste programmapunten te bespreken.

Voorzitter - Lukas Petit - lukaspetit@gmail.com 
Secretaris - Aukje Van Rie - aukjevanrie@gmail.com 

Naast een aantal officiële taken zoals adviezen uitbrengen op het gebied van jeugdbeleid en reglementen, vallen op de Jeugdadviesraad interessante nieuwtjes te rapen. Aankondigingen van activiteiten, bespreken van problemen, een hapje en een drankje, het hoort er allemaal bij.

De aangesloten verenigingen organiseren samen jaarlijks enkele activiteiten om het lokale jeugdwerk te promoten: 

  • Dag van de Jeugdbeweging
  • Monitorenverwendag
  • Nieuwjaarsreceptie
  • ...

Naast het uitwerken van tal van activiteiten heeft de jeugdadviesraad ook een uitleendienst met audiovisueel materiaal. Bij interesse, vul het aanvraagformulier in, sla het op op je eigen computer en stuur het door naar jeugddienst@maldegem.be.

Download hier het aanvraagformulier

Lid worden

Als je geïnteresseerd bent in alles wat met jeugd in Maldegem te maken heeft, dan ben je steeds welkom op een vergadering van de Jeugdadviesraad. Het is niet verplicht om lid te zijn van een erkende jeugdvereniging om de Jeugdadviesraad bij te wonen. Iedereen is welkom.

Contact