JOBMAAT biedt kansen aan kwetsbare werkzoekenden

1
jul
2020

De gemeente Maldegem richtte begin dit jaar een eigen maatwerkafdeling op. Zo wil het bestuur als werkgever kansen bieden aan wie het moeilijker heeft om op de reguliere arbeidsmarkt een job te vinden. De maatwerkafdeling is een onderdeel van het sociaal tewerkstellingsproject van de gemeente Maldegem. Dat sociaal tewerkstellingsproject kreeg de naam JOBMAAT.

In Maldegem waren er al sociale tewerkstellingsprojecten. Het MOP-team (Maldegem Ontzettend Proper team) is een van de meest bekende initiatieven. 

Het bestuur besliste een versnelling hoger te schakelen door de oprichting van een eigen maatwerkafdeling. Vorig jaar kreeg de gemeente daarvoor toelating van de Vlaamse overheid. Maldegem is, samen met Gent, het enige bestuur in Oost-Vlaanderen dat als werkgever een eigen maatwerkafdeling heeft.

18 medewerkers gaan aan de slag in een job op maat mét intensieve begeleiding. Het team helpt mee bij het periodiek onderhoud van de parken, begraafplaatsen, parkeerterreinen en gemeentegebouwen... 

De naam JOBMAAT spreekt meteen voor zich: het zijn jobs op maat en bestemd voor kwetsbare werkzoekenden, met aangepaste normen en verwachtingen. Maar JOBMAAT is vooral een warm initiatief waarbij kwetsbare werkzoekenden onder begeleiding kansen krijgen om zich te ontplooien in een betaalde en zinvolle tewerkstelling.

Contact