Kinderopvang Ukkie-Pukkie Maldegem en Adegem tijdelijk gesloten na Covid-besmetting

18
feb
2021
Deze week testten twee kinderbegeleidsters van kinderopvang Ukkie-Pukkie positief op Covid-19.
 
De besmette begeleidsters kwamen zowel in de afdeling in Maldegem-centrum als de afdeling in Adegem in contact met andere begeleidsters en kinderen. De kinderopvang in Maldegem en Adegem moet na het laatste contact met de besmette begeleidsters 10 dagen gesloten blijven:
 
  • Ukkie-Pukkie Maldegem-centrum: Het laatste contact met een besmette begeleidster vond plaats op 16 februari. De kinderopvang in Maldegem blijft gesloten tot en met vrijdag 26 februari. Als begeleidsters en kinderen die in contact kwamen met de besmette persoon negatief testen, kan de kinderopvang op maandag 1 maart terug open gaan.
  • Ukkie-Pukkie Adegem: Het laatste contact met een besmette begeleidster vond plaats op 12 februari. De kinderopvang blijft dus gesloten tot en met maandag 22 februari. Als alle begeleidsters negatief testen, kan de opvang in Adegem op dinsdag 23 februari terug open gaan.
 
In totaal kwamen 35 kinderen in contact met één van de besmette begeleidsters. Het wordt sterk aangeraden om deze kinderen te laten testen op Covid-19. Alle ouders werden hier vanavond over ingelicht.
 
De beslissingen werden genomen door het Agentschap Opgroeien in nauw overleg met Agentschap Zorg en Gezondheid.