Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen (KJV)

De KJV, wat is dat?

De Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen (KJV) is een leesjury, waarbij je in verschillende leeftijdsgroepen van september tot april acht boeken leest. Samen met je begeleider kom je tijdens het leesjaar vier keer samen (op een tijdstip en plaats die je samen kiest) om de boeken te bespreken. Op het einde stem je op je favoriete boek. We sluiten het leesjaar af met een spetterend slotfeest! Een fotoverslag van het vorig KJV-jaar vind je op Facebook.

De Kinder- en Jeugdjury is een initiatief van Iedereen leest en wordt over gans Vlaanderen georganiseerd. In 2018-2019 werden meer dan 9000 KJV-juryleden geregistreerd! 

Voor wie is de KJV?

Ben je tussen zes en zestien jaar oud, een gepassioneerd lezer en wil je graag je mening over boeken delen met je leeftijdsgenoten? Dan ben je de geknipte persoon om mee te lezen met de KJV.

Je kan je inschrijven voor de leeftijd 6-8 jaar, 8-10 jaar, 10-12 jaar, 12-14 jaar en 14-16 jaar.

Lees je niet zo vlot? Dat is helemaal niet erg. In de bib kun je een daisyspeler ontlenen waarop de luisterversies van de boeken staan. Dan kun je lezen én luisteren tegelijk!

Welke boeken lezen we in 2019-2020?

De titels zijn bekend sinds 27 mei. Ze zijn hier te lezen. Er zitten opnieuw enkele pareltjes tussen!

Wil je meedoen als KJV-lid?

Dat kan! De inschrijvingen voor de Kinder- en Jeugdjury zijn gestart. Je kunt je inschrijven door dit webformulier in te vullen. We sluiten de inschrijvingen af op 20 september. 

Op vrijdag 27 september gaan we om 18.30 van start met het KJV-startmoment. De KJV-lezers ontmoeten hun begeleider, de boeken worden verdeeld en de bijeenkomsten in de agenda geplaatst. Ben je ingeschreven, dan krijg je hiervoor een persoonlijke uitnodiging met meer informatie.

Wil je meedoen als KJV-begeleider?

Dat kan! Stuur een e-mail naar nena.morival@maldegem.be en je ontvangt meer informatie. Voor het komende leesjaar zijn we zeker op zoek naar enkele extra KJV-begeleiders. Iedereen die houdt van kinderen en kinderboeken is welkom!

Contact