Landbouwfolie

Je kan ook landbouwfolie en stretchfolie inleveren op het recyclagepark.

Voorwaarden

Er zijn twee mogelijkheden om de landbouwfolie aan te leveren:

  • Op elk tijdstip tijdens de openingsuren van het recyclagepark.
  • Op de twee speciale inzamelmomenten aangeduid op de ophaalkalender, tijdens de openingsuren van het recyclagepark.

Aanleveren

Elk tijdstip

Je mag maximum 2 m³ landbouwfolie aanleveren, die landbouwfolie of stretchfolie moet ook voldoende proper zijn (veegschoon). Aan de hand van je identiteitskaart krijg je als inwoner van Maldegem of Knesselare toegang tot het recyclagepark. Daar zal de parkwachter de hoeveelheid landbouwfolie ingeven op de handterminal zodat je de folie op de betaalzone van het recyclagepark in de juiste container kan deponeren. Je betaalt de afgegeven landbouwfolie dan via bancontact (€ 25 per m³).

Inzamelmomenten

Er is geen limiet op de aanleverhoeveelheid, zolang de landbouwfolie of stretchfolie maar voldoende proper is (veegschoon). De folie moet voldoen aan een aantal voorwaarden:

  • borstelschoon
  • droog
  • in hanteerbare pakketten aangeboden worden
  • samengebonden zijn, maar niet met nylonkoorden

Stretchfolie (wikkelfolie van grassen, hooipakken) moet apart aangeleverd worden.

Het aangebrachte materiaal zal gecontroleerd worden. Folie die niet aan de eisen voldoet, zal geweigerd worden.

Je hoeft het recyclagepark niet op te rijden, maar het terrein aan de rechterkant ervan. Een aangestelde toezichthouder en/of parkwachter zal het aangeleverde materiaal op properheid controleren. Vervuilde of natte folie aanvaarden we niet. Indien je voldoet aan de voorwaarden kan je de landbouw- en stretchfolie tegen een kostprijs van €10/m³ strechfolie, €10/m³ landbouwfolie afgeven.

Indien je niet voldoet aan de voorwaarden kan je nog steeds tegen betaling de landbouwfolie op het recyclagepark aanleveren (zie aanleveren op elk tijdstip).

Meenemen

Om toegang te krijgen tot het recyclagepark heb je je identiteitskaart nodig. Betalen kan enkel via bancontact, je hebt dus een bankkaart nodig.

Prijs

Het tarief voor aanleveren van landbouwfolie op het recyclagepark is € 25 per m³. Indien je voldoet aan alle voorwaarden kan je de landbouw- en stretchfolie tegen een kostprijs van €10/m³ strechfolie, €10/m³ landbouwfolie aanleveren op de twee speciale inzamelmomenten (zie ophaalkalender).

Contact