Leer je buren kennen via Hoplr

19
okt
2020

De gemeente wil Maldegemnaars helpen om hun eigen buren te leren kennen. De gemeente werkt hiervoor samen met het digitaal platform Hoplr. Al meer dan 500 000 gezinnen in België en Nederland gebruiken het buurtnetwerk.

Hoplr

Via Hoplr leer je je buren niet alleen beter kennen maar kan je elkaar ook contacteren om bv. spullen te lenen, hulp te vragen voor een klusje of samen een initiatief in je buurt uit te werken en aan te kondigen.

Het is dus een platform van en voor de buren, waarmee de gemeente het buurtgevoel wil versterken en zorgen voor een zorgzame buurt. Op die manier kunnen ook ouderen of zorgbehoevenden langer thuis wonen in hun vertrouwde omgeving. Het is bovendien een eenvoudig middel om, zeker in deze coronatijden, makkelijk en zonder risico contact te houden met je buren. 

Word gratis lid

Hoplr verdeelde Maldegem in 6 verschillende buurten: Adegem, Kleit, Donk-Vossenhol, Maldegem Oost (= centrum Oost), Maldegem West (= centrum West), Middelburg-Strobrugge-Moerhuize–Vake.

Alle inwoners ontvangen binnenkort een brief met daarin een unieke code die hen gratis toegang geeft tot hun buurt. Wanneer je geen code zou ontvangen, kan je ook inschrijven zonder code. Hoplr of één van de buren zal je lidmaatschap dan bevestigen.

Inloggen doe je op via www.hoplr.com of via de app Hoplr.

Hoe meer deelnemers, hoe interessanter voor je buurt. We moedigen dus iedereen aan om lid te worden en vrienden en familie in Maldegem te overtuigen dit ook te doen.