Maak kennis met ons Fablab

Introductieworkshops najaar 2022

Om kennis met maken met het ‘Fablab’ van de Bibliotheek, organiseren we dit najaar drie interessante workshops voor volwassenen en jongeren vanaf 12 jaar.

Het Fablab van de bibliotheek is een ‘maakplaats’ waar iedereen kan leren werken met verschillende toestellen om er de maaklust en creativiteit op los te laten. In het machinepark van ons Fablab vind je een lasersnijder, 3-dprinter, mokkenpers,… Wie een abonnement heeft, kan doorheen het hele jaar vrij gebruik maken van de machines.

Benieuwd of het iets voor jou is? Of wil je weten hoe je met de machines werkt? Maak dan kennis met ons Fablab tijdens een introductieworkshop:

Donderdag 27 oktober – Het machinepark

In een introductieavond zie je de machines in werking en demonstreren we de mogelijkheden. We leggen je uit hoe je ze zelf kan inzetten voor je persoonlijk project.

Donderdag 1 december – Mokken bedrukken

Met een transferprinter en mokkenpers maak je eenvoudig gepersonaliseerde mokken voor jezelf of als cadeau. Tijdens deze introductie zie je de machines in werking en demonstreren we de mogelijkheden. We bedrukken een mok met een beeld of tekst dat je meebrengt.

Donderdag 15 december –   De snijplotter

Snijplotters zijn veelzijdige machines. Ze tekenen, scannen en snijden allerlei verschillende materialen: papier, karton, vilt, vinyl… Op deze introductieavond demonstreren we de snijplotter en stellen we de mini-cricut voor. Met deze toestellen realiseren we een eenvoudig ontwerp in kerstsfeer.

Praktisch

Tijdstip: De introducties gaan telkens door van 19.00 tot 21.00 uur

Locatie: Fablab Bibliotheek Maldegem

Prijs per sessie: € 5 (voor leden van de bibliotheek) of € 7

Inschrijven: via www.maldegem.be/webshop (onder het Tabblad Activiteiten).

Contact