Fablab - machines

EIND SEPTEMBER VOLGT EEN EVALUATIE VAN DE WERKING VAN HET FABLAB. EEN BIJSTURING VAN DE WERKING IS VOORZIEN VANAF DE TWEEDE HELFT VAN OKTOBER.

In ons fablab hebben we een 3D-printer, lasercutter en vinylprinter. Daarnaast hebben we ook een (beperkt) aantal educatieve tools. Bij elk toestel kan je informatie vinden over het toestel zelf, vind je handleidingen (tutorials), een overzicht van de bruikbare materialen en ene knop om de toestellen te reserveren (enkels voor abonnees).

3D-printer

De 3D printer is veruit het meest intrigerende toestel in het FabLib pakket. Het staat de gebruikers toe om van een 3D bestand (die je ofwel zelf kan ontwerpen, of downloaden van een groot aantal online bibliotheken) tot een tastbaar 3D object.

Lasercutter

De Laser snijder is vaak het meest gebruikte toestel in maakplaatsen. Ontwerpen die gemaakt zijn in 2D kunnen uitgesneden, gegraveerd of gerasterd worden in hout, acryl, karton of textiel.

Vinylprinter

Scan afbeeldingen en schetsen in en snij daarna de vormen of omtrekken heel precies uit. Je kan heel wat verschillende materialen gebruiken zodat je met je eigen ontwerp jouw favoriete spullen zoals je laptop, kledij, fiets,...kan personaliseren.

Educatieve materialen

De educatieve tools van het fablab kunnen dienen om het stem-onderwijs te ondersteunen of bevorderen. De tools worden ook gebruikt door de programmeerclub van de bib.

Contact