Banner_website

Festival van de MAKERS

Op zaterdag 25 en zondag 26 juni 2022 vindt de tweede editie van het Festival van de MAKERS plaats. Dit jaarlijks kunstenfestival zet de pracht van amateurkunsten in de kijker en nodigt je uit om zelf kunst te MAKEN en creatief aan de slag te gaan. Ben jij gebeten door kunst? Beschik je over creatief talent en de drang om je kunstzinnig te uiten? Laat jouw talent niet achter gesloten deuren en doe mee!

MAKERS staat in 2022 volledig in het teken van REMAKE. Over ecologisch bewustzijn: van afval nieuwe grondstoffen maken, meer dan één keer hetzelfde materiaal gebruiken en oude bronnen herwinnen om er nieuw werk van te maken. Over voortdurend in beweging en onderweg zijn, zonder eindpunt, waarbij de kunst niet het doel op zich is maar het middel om de wereld telkens opnieuw te ervaren en vorm te geven. Over heropstaan en zichzelf heruitvinden na corona. Over voorbeelden volgen, herhalen om te leren en bestaande inzichten omzetten naar nieuwe ideeën. Over betekenisvolle relaties aangaan: met elkaar, de kunst- en cultuurgeschiedenis en de maatschappelijke actualiteit. Kunst brengt mensen samen. Kunst verbindt.

Deelnemen

Al wie zin heeft om mee te doen, is welkom om zijn kunst te delen met het grote publiek. Zo kan je deelnemen aan de Prijs van de MAKERS of aan de Raamtekenroute of je kan ook zelf een (groeps)activiteit organiseren tijdens het festival.

Infomomenten

Je verneemt er alvast alles over tijdens één van de infomomenten op dinsdag 30 november en woensdag 1 december 2021, allebei om 19.30 uur in de Raadszaal van het Gemeentehuis.

Niet gevonden wat je zocht?

Gebruik de zoekbalk of maak een afspraak via het online formulier:

Ik wil een medewerker spreken