Maldegem klaar voor zomer vol activiteiten

1
jun
2018

Wie denkt aan de zomer, denkt aan zon, vakantie, genieten natuur, lekker eten, leuke muziek met familie en vrienden! Ver hoef je dit niet te zoeken, want Maldegem bruist deze zomer van activiteiten. We geven je een kort overzicht van de belangrijkste activiteiten, georganiseerd door het gemeentebestuur. Het volledige aanbod, ook van externe organisatoren, kan je steeds ontdekken via www.uitinmaldegem.be

Zomerzoektochten – vanaf 1 juni/1 juli

Wie graag zijn of haar kennis over de gemeente bijschaaft, leuke plekjes in eigen gemeente wil ontdekken en ondertussen de benen strekken, kan vanaf 1 juni tot eind september deelnemen aan een wandelzoektocht doorheen het centrum. De wandelzoektocht is een eerbetoon aan de helden die exact 100 jaar geleden de laatste cavalerieslag in West-Europa uitvochten. Het is een zoektocht voor het ganse gezin met apart klassement voor kinderen en volwassenen. Je kan de brochure met vragenlijst afhalen bij het onthaal in het gemeentehuis, bibliotheek, sporthal Meos en zwembad.

De andere activiteiten ter gelegenheid van 100 jaar bevrijding van Maldegem 1919-2018 en de prijsuitreiking van deze zoektocht vinden plaats in oktober.

www.maldegem.be/bevrijding-1918-2018

 

De jongere speurneuzen kunnen zich vanaf 1 juli tot eind augustus ook laten onderdompelen in de legende van Rietje Koane. Tijdens Schatten van Vlieg neemt Rietje Kane hen mee naar verschillende locaties in Maldegem-centrum. Wie het juiste woord gevonden heeft, krijgt een superleuke schat! Ook de bibliotheek organiseert een schatten-van-vlieg-zoektocht waar je een prikkelend parcours kan verkennen: ideaal bij regenweer!

www.maldegem.be/schattenvanvlieg

 

Multicultureel festival – vrijdag 22 juni

Wie de festivalsfeer wil opsnuiven en proeven en genieten van andere culturen, kan op vrijdag 22 juni van 19.00 tot 23.00 uur terecht op het 14de Multicultureel Festival in en rond het lokaal dienstencentrum Oud St. Jozef. Je kan er genieten van gezellige bars, culinaire eettentjes en live optredens van o.a. Fanfare en drumband Nut en Vermaak, Sanagaband en Tutti Colori. Maar je kan ook zelf aan de slag tijdens o.a. een Djembé-sessie, danssessie met Danskemeer of een creatieve workshops voor kinderen. Het kleurrijke festival wordt afgesloten met een afterparty in Jeugdhuis De Redekiel met optredens van KOSMO en Linde.

www.ocmwmaldegem.be/multicultureel-festival 

Concert in het Park met lokaal talent – zondag 1 juli

De Vlaamse Feestdag vieren we naar goede gewoonte met een aantal optredens in het Sint-Annapark. Ditmaal geen Concert in het park op vrijdagavond, wél op zondagnamiddag 1 juli vanaf 14.30 uur. Geniet van dit heerlijk familiefeest met o.a. Kermis op Rolletjes, nostalgische kinderanimatie, overheerlijke burgers en een koffiebar. Om 15.00 uur treedt White Bird op. White Bird is Bert Van Renne, omringd door een fantastische band (met Adegemnaar Thomas De Schepper op gitaar).  Omstreeks 16.30 uur neemt niemand minder dan Adegmnaar Louis De Roo met l e W i s het podium over. De straffe singersongwriter in wording met indrukwekkende stem, wiens talent niet onopgemerkt bleef tijdens The Voice 2017!

www.denhoogenpad.be 

Zomeraanbod voor kinderen – juli en augustus

De Maldegemse gemeentelijke vrijetijdsdiensten pakken ook deze zomer uit met een uitgebreid aanbod voor kinderen en tieners. Kinderen en jongeren kunnen terecht in de zomerkampen van de jeugd- of Sportdienst, speelpleinwerking in Adegem en Kleit  of de buitenschoolse opvang. Maar ook de bib en cultuurdienst. Alle info kan je raadplegen via de papieren zomerbrochure of www.maldegem.be/vakantieaanbod-vrijetijd. Nog niet alle kampen zijn volzet, dus je kan je nog steeds inschrijven via www.maldegem.be/webshop! 

Cycling for Disability – zondag 19 augustus

Op 19 augustus 2018 gaat in Maldegem centrum de 2de editie door van het evenement Paracycling "Cycling 4 DIsability", een organisatie van Psylos, Parantee en Sportraad Maldegem.  Deze wielerwedstrijd wil mensen met fysieke, auditieve, visuele of verstandelijke beperking de kans geven deel te nemen aan een wielerwedstrijd en zo personen met een beperking onder de aandacht brengen.

Dit jaar strijden ook recreanten en wielertoeristen uit het Vlaamse landsgedeelte mee voor de titel "Meetjeslands Cycling Kampioenschap Recreanten". Nieuw dit jaar is een wedstrijd voor bedrijven waarbij het winnende bedrijf de “Company 4 Disability” Award overhandigd krijgt. Als apotheose strijden tal van ex-profrenners mee voor een podiumplaats in het eerste “Champions 4 Disability Criterium”. De opbrengst van dit evenement komt 100 % ten goede aan personen met een beperking.

http://publicanv.wixsite.com/wwwffcwpbe/foto 

Genieten van Maldegem – zondag 26 augustus

Geen betere afsluiter van de zomer dan Genieten van Maldegem. Noteer dus zondag 26 augustus 2018 al met stip in je agenda en kom ontdekken, smullen, beleven en genieten! Onderweg kan je opnieuw wandelen, fietsen en smullen bij de lokale horeca. In het horecadorp kunnen kinderen zich uitleven op de springkastelen en andere kinderanimatie. Nieuw dit jaar zijn de diverse foodtrucks op het terrein om de honger te stillen. In de tent zullen er optredens zijn met Luigi Catalone, kindershow Papa Chico, Party Covergroep Hammertime. Coco Jr XL , nu te zien in het vtm-programma “Liefde voor muziek”, sluit de avond swingend af!

www.maldegem.be/genieten

Contact