Maldegem opent derde publieke composteerpaviljoen

8
okt
2018

Maldegem opent derde publiek composteerpaviljoen Na de composteerplaats aan de Papaver in Adegem en in het Sint-Annapark in Maldegem, heeft de gemeente er sinds kort een derde publieke composteerpaviljoen aan de KUMA bij.

De paviljoentjes zijn bedoeld voor de inwoners die zelf geen tuin hebben of die op een appartement wonen en dus hun groenten- en fruitafval moeilijk kwijt kunnen. Om te vermijden dat inwoners dit afval in de restafvalzak gooien, biedt het gemeentebestuur publieke composteerplaatsen aan. Het nieuwe paviljoentje aan de KUMA kadert bovendien in het ganse renovatieproject aan de Mevr. Courtmanslaan en is een bijkomende ontmoetingsplaats voor inwoners.

Inwoners kunnen op de composteerplaatsen gratis terecht met aardappelschillen, niet gekookte resten van groenten en fruit, eierschalen, notendoppen, verwelkte snijbloemen, theezakjes en koffiefilters.

De composteerplaats aan de KUMA is open op maandag- en donderdagnamiddag van 14.00 uur tot 15.30 uur. Het MOP-team en enkele vrijwilligers houden toezicht en helpen graag een handje bij het composteren.

Contact