Maldegem spoort haar inwoners aan om zich te laten testen

30
jul
2020

Heb je symptomen van een mogelijke coronabesmetting, laat je dan zo snel mogelijk testen bij je huisarts. Wie geen (vaste) huisarts heeft of niet weet bij wie hij/zij terecht kan voor een test, kan bellen naar het gratis nummer 0800 965 24 van de gemeente (elke weekdag van 8.30 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 17.00 uur). We helpen je graag verder op weg. Bel enkel als je symptomen hebt van een mogelijke coronabesmetting. Die symptomen zijn koorts, droge hoest, vermoeidheid, kortademigheid.

Iemand die besmet is met het coronavirus is het meest besmettelijk tussen twee dagen voor en zeven dagen na het optreden van de eerste ziektesymptomen. Daarom is het belangrijk om je bij de eerste symptomen onmiddellijk te laten testen. De coronatest wordt volledig terugbetaald door het ziekenfonds voor wie symptomen vertoont.

Uit voorzorg kan je eventueel al een lijstje maken van de mensen waarmee je de voorgaande dagen nauw in contact kwam. Want die gegevens kunnen belangrijk zijn voor een verdere contactopvolging. Want om de verspreiding van het virus te vertragen is het niet alleen belangrijk om snel te weten wie ziek is, maar ook met wie de besmette persoon contact had.

De gezondheid van de Maldegemnaar is voor het gemeentebestuur de eerste prioriteit. Help mee om ons allen gezond te houden.