Meetjeslandse Meesters - gemeentelijke activiteiten

5
jun
2019

 

Gemeentelijke activiteiten van zondag 16 juni t.e.m. zondag 30 juni  

 

Het kunstzinnige erfgoedproject Meetjeslandse Meesters zet niet alleen het artistiek meesterschap van kunstenaars die de geschiedenis in kunnen gaan als “Meesters van bij ons” in de kijker. Het wil ook iedereen die artistiek “goe bezig” is in de regio in de kijker zetten. De cultuurdienst organiseert van zondag 16 juni t.e.m. zondag 30 juni drie activiteiten in het kader van Meetjeslandse Meesters:

Kunstmarkt – zondag 16 juni

van 13.00 tot 18.00 uur

Tijdens de jaarlijkse braderie is er een kunstmarkt aan het gemeentehuis, waar tal van lokale kunstenaars hun kunsten tonen en demonstreren. In samenwerking met het VHMC.

Raamtekenroute – zondag 16 juni t.e.m. zondag 30 juni

doorlopend

Tientallen tekenaars leefden zich uit op de ramen van cafés, winkels en huizen. Wandel rond en ontdek het prachtige werk van al die tekentalenten! Inspiratie haalden ze bij de Maldegemse Meesters.

Vraag vanaf 16 juni naar het gratis raamtekenrouteplan aan het onthaal gemeentehuis, de bibliotheek of lokaal dienstencentrum Oud St. Jozef. Het omvat naast een handig overzicht van alle locaties en deelnemende tekenaars ook een invulstrook voor de verkiezing van de mooiste raamtekening. Vanaf 16 juni zal je hiervoor ook digitaal kunnen stemmen via www.maldegem.be/verkiezing-mooiste-raamtekening. In samenwerking met VHMC.

Groepstentoonstelling – zondag 16 juni t.e.m. 30 juni

tijdens de openingsuren van het gemeentehuis en op zaterdag en zondag van 14.00 tot 18.00 uur

Deze tentoonstelling zet zowel het artistiek erfgoed van de Maldegems Meesters in de kijker, als het meesterschap van verschillende lokale kunstenaars. Zij lieten zich voor hun werk voor deze expositie inspireren door één van de Maldegemse Meesters. De opening van deze expo is voorzien samen met de lancering van de raamtekenroute tijdens de braderie op zondagnamiddag 16 juni om 13.30 uur.

Naast deze activiteiten staat er in juni in Maldegem nog heel wat te gebeuren in het kader van Meetjeslandse Meesters, waaronder:

 

Contact