Meter en peters gezocht voor nieuwe boekenruilkastjes

26
jun
2020

Vandaag werd het eerste boekenruilkastje van de bibliotheek ingehuldigd aan VBS de kleiheuvel in Kleit. Een boekenruilkastje is een minibibliotheekje dat gratis toegankelijk is, mensen met elkaar in contact brengt en waar iedereen samen zorg voor draagt. Het systeem is eenvoudig: je haalt een boek dat je interesseert uit de kast en zet een boek in goede staat in de plaats.

VBS de kleiheuvel ging in op het aanbod van de bibliotheek om het meterschap van het eerste boekenruilkastje op zich te nemen en zorg te dragen voor het kastje. Het kastje werd mooi versierd, kreeg een plaatsje aan het schoolgebouw en is nu klaar voor gebruik!

Binnenkort volgt een tweede boekenruilkastje in de buurt van het zwembad, in de Francisca Pecsteenlaan. De gemeente wil ook op andere locaties kastjes plaatsen en zoekt daarom enthousiaste inwoners die een boekenkastje willen plaatsen in Maldegem centrum, Adegem centrum, Kruipuit, Donk en Middelburg.

De bibliotheek bezorgt een kastje en een startvoorraad boeken. De meter of peter houdt het bibliotheekkastje netjes, verwisselt regelmatig het aanbod boeken, haalt onaantrekkelijke boeken uit de kastjes en doet herstellingen waar nodig. 

Wie interesse heeft om peter of meter te worden van een boekenruilkastje, kan contact opnemen met de bibliotheek via tel. 050 71 55 22 of info@maldegem.be. Via de onderstaande Aanverwante pagina's vind je meer info over het meter- en peterschap en een kaartje waar je de kastjes zal kunnen vinden.

Contact