Nieuw in Maldegem: vlindercoach

25
apr
2022

Huis van het Kind Maldegem biedt vanaf nu perinataal aanbod aan toekomstige en jonge ouders. De vlindercoach is een vertrouwenspersoon die hulp biedt waar nodig.  

Een baby krijgen is een bijzondere gebeurtenis. Het brengt meestal blijdschap en dankbaarheid met zich mee, maar ook soms twijfel, onzekerheid en angst. Toekomstige of jonge ouders die in Maldegem wonen, kunnen vanaf nu bij onze vlindercoach terecht met vragen over zwanger worden, zwanger zijn, bevallen en zorgen voor een baby.

De vlindercoach is een vertrouwenspersoon die hulp biedt waar nodig. Bij onze vlindercoach kan je terecht voor aangepaste hulp, begeleiding bij ziekenhuisbezoeken of gerichte informatie rond zwangerschap, bevalling en ziekenhuisbezoeken. De vlindercoach kan je bovendien helpen bij het invullen van papieren zoals aanvraag van kraamgeld, ziekenfonds, verzekering enz… of het aanleggen van een geboortelijst.

De gemeente start met deze vlindercoaching zodat meer gezinnen beter ondersteund worden en maximale ontplooiingskansen krijgen. We willen jonge en toekomstige ouders een vertrouwenspersoon aanbieden waar de jonge ouders terecht kunnen met hun vragen en bezorgdheden zodat ze een stabiele start kunnen maken. We bieden een luisterend oor, geven tips en advies en verwijzen indien nodig door naar professionele instanties. Het kind staat hierbij altijd centraal.  

Heb je nood aan een gesprek, ondersteuning, extra zorg  of begeleiding? Neem contact met onze vlindercoach via huisvanhetkind@maldegem.be of tel. 050 40 39 26.  

Contact