Nieuw: Shop & Go zonder parkeerschijf!

31
mrt
2021

Wil je snel een boodschap doen? Wil je iets afhalen of leveren? Wil je snel even een kort bezoekje brengen… zonder je parkeerschijf te leggen?

Binnenkort kan het, want vanaf april start de gemeente Maldegem met een proefproject “Shop & Go”. Dit zijn parkeerplaatsen waarbinnen een beperkte parkeertijd van 30 minuten geldt, maar waar geen parkeerschijf dient te worden voorgelegd.

Wanneer je je auto parkeert op een Shop & Go parkeerplaats, wordt de intelligente sensor automatisch geactiveerd en gaan de 30 minuten in! 

Let wel op! Wanneer bij het verstrijken van 30 minuten het voertuig de parkeerplaats niet verlaten heeft, ontvangt het parkeerbedrijf een signaal en riskeer je alsnog een retributiebon.

Welke parkeerplaatsen worden Shop & Go?

Het gaat om 14 parkeerplaatsen in het centrum van Maldegem die worden omgevormd tot parkeerplaatsen voor Shop & Go, waaronder 10 parkeervakken voor korte duur waar al een maximale parkeerduur van 30 minuten van toepassing was (zie plan onderaan bij Documenten). 

Proefperiode

Het nieuwe parkeersysteem is goed voor de klant, diverse handelaars en de verkeersrotatie in het centrum. We starten met een proefperiode van 3 maanden.

 

Contact