Nieuw skatepark in Maldegem-centrum

5
dec
2022

Van Quarterpipe tot pyramid, waterfall en bowl… we hebben het vanaf volgende zomer allemaal, want het gemeentebestuur gaf groen licht voor de aanleg van een nieuw skatepark aan Sporthal Meos. Het skatepark zal maar liefst 542 m² groot zijn met 17 skate-elementen. De werken zullen eind februari 2023 starten en naar schatting begin juni 2023 afgerond zijn. Ondertussen gaan we op zoek naar een naam voor het skatepark. Heb jij leuke ideeën voor het skatepark, deel het met ons!

Dien hier een originele naam in voor het skatepark

Er was veel vraag naar een nieuw skatepark in het centrum van onze gemeente. We merken dat ‘urban sports’ zoals BMX, steppen, skaten en bladen erg populair zijn, ook in Maldegem. We wilden de Maldegemse skaters dan ook heel graag inspraak geven in het skateparktraject. Sinds maart 2022 organiseerden we verschillende infomomenten en hebben de skaters het skatepark mee vorm gegeven. Samen kwamen we tot een mooi uitvoeringsplan dat we tegen de zomer van 2023 volledig willen afronden.

542 m² skateplezier

Skaters kunnen al beginnen dromen van het nieuw skatepark. De eyecatcher van het terrein wordt een ‘skatepool’ of ‘bowl’, een grote put van 1,80 meter diep die je kan vergelijken met een leeg zwembad, waar je eindeloos nieuwe tricks kan oefenen. Daarnaast wordt het voornamelijk een streetstyle skatepark met skate-elementen die je ook op straat vindt zoals trapjes, muurtjes, hellings, railings,…

In totaal voorzien we 17 skate-elementen en een vrije skateruimte, samen goed voor 542 m² skateplezier. Skaten op het skatepark in Adegem aan CC Den Hoogen Pad zal ook mogelijk blijven. Ben je benieuwd naar de plannen en welke skate-elementen we allemaal voorzien op het nieuwe skatepark? Klik dan op onderstaande knop. 

Bekijk hier de plannen

Skatepark zoekt naam

We zijn op zoek naar een nieuwe naam voor het gloednieuw skatepark. Heb je een leuk idee, dien het dan uiterlijk 31 januari in via mijn.maldegem.be en verzamel de meeste stemmen. Wie weet krijgt het skatepark de naam die jij bedacht!

Dien hier een originele naam in voor het skatepark

Contact